MedWatch

Coloplast holder fast i sårpleje

Udviklingen i sårplejeforretningen er fortsat ikke tilfredsstillende, men adm. direktør Lars Rasmussen har stadig forventninger om et løft.

Foto: Jyllandsposten

Efter flere år med stagnation skrumpede Coloplasts sårplejeforretning i første kvartal med 4 pct. organisk målt på omsætningen. Det betegnes af Coloplast som "ikke tilfredsstillende". Hvornår udviklingen vender, ønsker Coloplast-topchef Lars Rasmussen til gengæld ikke at spå om, blot at den vil gøre det.

"Det er marked, hvor vi desværre er meget eksponeret mod udviklingen i Europa. Her går det ikke særligt godt, når det kommer til sårpleje, og vi kan se, at vores konkurrenter også lider. Så det handler om, at vi får bedre fodfæste uden for Europa. Det er det, der skal trække vores vækst op," siger Lars Rasmussen til Ritzau Finans.

Han peger på, at Coloplast tjener ganske gode penge i sårplejeforretningen, og derfor også gerne ser, at toplinjen snart vokser.

"Vi investerer blandt andet meget i emerging markets, også inden for sårpleje. Vi forventer, at det kommer til at løfte det på et tidspunkt," siger Lars Rasmussen.

Hos Sydbank betegner analytiker Søren Løntoft Hansen sårplejeforretningen som en meget tung klods om benet for Coloplast. Selskabet har en målsætning om på sigt at lægge endnu større afstand til markedsvæksten, men det er udfordrende, når et af forretningsområderne ikke vokser.

 Coloplast-chef: Vi leverer varen

 Sydbank: Forvænt marked straffer lidt svagt regnskab

 Analytiker: Coloplast skuffer marginalt

 Coloplast med endnu en imponerende overskudsgrad 

Mere fra MedWatch

KU søger chef til nyt life science-program

Københavns Universitet har indledt jagten på den programdirektør, der skal stå i spidsen for innovationsprogrammet Spark Denmark, som Novo Nordisk Fonden forleden kastede 44 mio. kr. efter for at bringe flere akademiske projekter indenfor farma, medico, sundhedsteknologi og industriel biotek til markedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier