Össur-topchef: Vi har for mange penge i kassen

Hvis ikke Össurs pengekasse kan bruges på at komme ind på det brasilianske marked, skal pengene tilbage til aktionærerne, varsler den adm. direktør.
Foto: Össur
Foto: Össur
Ritzau Finans

Össur, der blandt andet producerer benproteser, har længe næret et ønske om at gøre sit indtog på det brasilianske marked. Men sker det ikke foreløbig, så regner direktøren med, at nogle af de frie pengestrømme i selskabet vil komme aktionærerne til gode efter næste generalforsamling.

"Vi har simpelthen for mange penge, og hvis ikke vi får brugt dem til at investere i virksomheden og vækst, så sender vi nogle af dem tilbage til aktionærerne i form af enten dividende eller aktietilbagekøb," siger Jón Sigurðsson til Ritzau Finans og understreger, at det skal afgøres af aktionærerne og bestyrelsen på næste generalforsamling.

Össur har igen måttet se sit Brasilien-eventyr blive sat på standby. Uenigheder om forholdende i forbindelse med en overtagelse har gjort, at selskabet nu er slået tilbage til start. Men det kan til gengæld komme aktionærerne til gode," siger Össurs direktør, Jón Sigurðsson, til Ritzau Finans.

"Vi fandt egentlig nogen, vi gerne ville købe i Brasilien, men det gik galt igen. Vi kunne ikke enes om betingelserne, så vi leder videre. Vi har ikke travlt, så vi køber først noget, hvis tingene er, som de skal være," siger han.

Valutakurserne har samtidig været gode for Össur, der opgør sine finansforhold i amerikanske dollar. Dermed har selskabet kunne mærke en positiv effekt på omsætning og en "moderat" positiv effekt på bundlinjen efter dollarens kursfald. Samtidig har Össur en "naturligt god hedging", da selskabet opererer i så mange markeder på verdensplan.

"De bidrager da lidt. Men det går jo meget godt i det hele, og den underliggende vækstfaktor er der. Så vi ser generelt lyst på fremtiden," siger Jón Sigurðsson til Ritzau Finans.

 Össur-dir: Vi skal udnytte opmærksomheden

 Össur-chef: “Vi skal have flere ben at stå på”

 Svigtende salg i USA får Össur til at nedjustere

 Protese-koncern vil købe sig ind i Sydamerika 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også