Analytiker: Det er ude af GN’s hænder

GN Store Nords ambitiøse målsætninger bliver vanskelige at nå, hvis ikke de pressede markeder begynder at vende, mener analytiker. Det er på trods af et ellers flot kvartalsregnskab.
Foto: GN Resound/PR
Foto: GN Resound/PR

GN Store Nord kunne torsdag morgen præsentere et regnskab, der viser, at koncernen til en vis grad er lykkes med sit omstruktureringsprogram og sin produkt-portefølje.

Læs også: GN i omsætningsvækst - fastholder 2013-mål

Men de pressede makroøkonomiske forhold i branchen begynder at sætte sig hos GN Store Nord, og de spiller en væsentlig rolle for, om selskabet når sine ambitiøse 2013-målsætninger, mener aktieanalytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen.

”Væksten er svag i det her kvartal, og der skal ske noget på makrosiden for at de kan nå helt i mål med målsætningen for 2013. Det er som sagt mere udefrakommende forhold, hvor vi må se, hvordan det udvikler sig. De interne ting ser de ud til at have styr over,” siger han til MedWatch.

I bunden af guidance

Med hensyn til forventningerne til 2012 skal GN Store Nord nok nå sine mål, mener analytikeren – om end det bliver i bunden af koncernens guidance.

Selskabet har valgt at fastholde forventningerne til både 2012 og 2013, dog med en lille nedjustering af toplinjen i 2012. EBITA-forventningerne for 2012 ligger på 815-875 mio. kroner. Forventningerne til den organiske vækst er justeret fra 4-6 pct. til 4-5 pct. og 2013-målet ligger på en omsætning på mere end 6,4 mia. kroner samt en EBITA margin på ca. 19 pct.

Efter et svagt regnskab fra William Demant har markederne haft nerver på op til kvartalsregnskabet. Selskabet måtte nedjustere på grund af vanskelige markedsvilkår og negative miksforskydninger.

”Effekterne af de her store omstruktureringsprogrammer mere end modsvarer, at væksten er svag på høreapparatmarkedet. Det var et rimeligt stærkt regnskab for GN i Resound. Der havde været noget nervøsitet om det i markedet, og det må man sige bliver afkræftet i regnskabet,” siger Michael Friis Jørgensen.

 GN i omsætningsvækst - fastholder 2013-mål 

 GN investerer 12 mio. dollar i ørescannerteknologi

 Familieforøgelse i fokus hos GN

 Større salg og overskud end ventet for WDH-konkurrent 

 William Demant nedjusterer og lancerer nyt 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også