MedWatch

Familieforøgelse i fokus hos GN

Der ventes fortsat en solid omsætningsvækst for både høreapparatdivisionen Resound og headsetdivisionen Netcom, når GN Store Nord leverer regnskab torsdag. Fokus vil dog ligge på den seneste tilføjelse til Resounds produktportefølje, Versa.

Foto: GN Resound/PR

Ifølge estimater indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt ventes GN Store Nord samlet at have omsat for 1509 mio. kr. i tredje kvartal mod 1359 mio. kr. i samme periode sidste år.

Koncernen, der er i gang med en større effektiviseringsplan, ses omsætte dette til et driftsresultat, EBIT, på 130 mio. kr. målt på medianen af analytikerestimaterne. I dette tal er dog indregnet ekstraordinære omkostninger på 59 mio. kr. I tredje kvartal 2011 var driftsresultatet 173 mio. kr.

Før og efter skat venter analytikerne, at GN Store Nord vil kunne notere sig resultater på 106 og 77 mio. kr. mod 162 og 118 mio. kr. i samme periode 2011. Her skal dog også tages hensyn til kvartalets ekstraordinære udgifter.

Turn around

GN Store Nords høreapparatsdivision har inden for de seneste år gennemført en solid turn around oven på det fejlslagne salgsforsøg til schweiziske Sonova.

For tredje kvartal ventes divisionen at omsætte for 942 mio. kr. mod 841 mio. kr. for et år siden, mens driftsresultatet, målt på EBITA, ventes at lande på 68 mio. kr.

"Vi forventer, at både produktfamilien Alera og Vea vil bidrage til endnu et kvartal med høj omsætningsvækst," skriver Sydbanks Morten Imsgard forud for  regnskabet og fortsætter:

"Vi ser frem til at høre de første reaktioner på, hvordan markedet har taget imod den nye produktfamilie Verso, der skal efterfølge det meget succesfulde produkt Alera. Vi har store forventninger til den nye produktfamilie og forventer, at markedet har taget godt imod lanceringen."

Høj vækst

For headsetdivisionen ventes omsætningen år til år at være steget til 562 mio. kr. fra 516 mio. kr., mens driftsresultatet, EBITA, ses være steget til 80 mio. kr. fra 74 mio. kr. Headsetdivisionen nyder godt af den generelle tendens, at selskaber erstatter traditionelle kommunikationsløsninger med it-baserede, samlede løsninger, såkaldt Unified Communication.

"Vi forventer fortsat en høj vækst drevet af Unified Communications-produkter, mens krisen i Sydeuropa lægger en dæmper på salget af de traditionelle headset. Yderligere venter vi et godt kvartal i mobilheadsetforretningen, hvor vi ser en samlet vækst på 12 pct.," skriver Sydbank.

Af de adspurgte analytikere har seks en købsanbefaling på GN Store Nords aktie forud for regnskabet, mens fem har en neutral anbefaling og en enkelt anbefaler salg af aktien. Det gennemsnitlige kursmål er 89,3 kr.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier