MedWatch

GN investerer 12 mio. dollar i ørescannerteknologi

Ny teknologi skal erstatte silikonemodel af patientens øre.

Foto: GN Resound/PR - Lars Viksmoen

GN Store Nord meddeler onsdag, at det har investeret 12 mio. dollar i en ørescannerteknologi. Aftalen er indgået med amerikanske 3DM Systems, der har udviklet teknologien.

Med aftalen har GN Store Nord købt sig "eksklusive, tidsubegrænsede og globale rettigheder" til at sælge ørescannerteknologien til høreapparatsindustrien. Det skal potentielt blive et nyt forretningsområde for GN Store Nord.

"Denne nye banebrydende teknologi vil være en betydelig innovation for de høreløsninger, som GN tilbyder i dag. Investeringen understreger GN’s dedikerede indsats for at give unikke og innovative løsninger med ægte fordele for slutbrugerne," skriver direktør for GN Resound Lars Viksmoen i meddelelsen.

Skal erstatte silicone

For nuværende bliver de fleste høreapparater tilpasset via en silikonemodel af patientens øre. Det vil den nye teknologi erstattet.

"At kunne erstatte silikoneaftryk med et tredimensionalt scan er en gammel drøm i industrien for høreløsninger, og med denne nye teknologi er drømmen ved at gå i opfyldelse. Fordelene ved at foretage et ørescan vil blive tilbudt til alle dispensere, producenter og laboratorier, hvilket vil gavne hørehæmmede globalt, skriver Lars Viksmoen.

Ud over de 12 millioner dollar kan der komme yderligere betalinger alt efter produktets succes.

GN Store Nord fastholder forventningerne.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 47

I denne uge kom der en endelig afklaring angående Kåre Schultz’ fremtid i det israelske medicinalselskab Teva, og så annoncerede Novo Nordisk også en udvidelse af faciliteterne i Bagsværd for 5,4 mia. kr. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier