Danske elektroniske skytsengle i spil om EU-milliarder

Et forskningsprojekt fra DTU om udvikling af nanocomputere, der konstant overvåger vores sundhedstilstand, er med helt fremme i kapløbet om en tildeling af EU-milliarder.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

En løbetur kan om 10-15 år være assisteret af elektroniske skytsengle.

Bittesmå målestationer, der er indbygget i løbetøjet, giver besked, når man er ved at være dehydreret, og de holder samtidig øje med hjerterytme, blodtryk, stressniveau og meget andet.

Og de kan også advare løberen, hvis man f.eks. er allergisk over for birkepillen, og man er på vej ind i et område med birketræer.

Det er ifølge Videnskab.dk fremtidsscenariet for det igangværende forskningsprojekt "Guardian Angels".

Kroppen kan levere energien

Et forskningsprojekt, der er med i opløbet om at modtage en milliard euro fra EU over en 10-årig periode. Hvorvidt det kommer til at ske, bliver afgjort i begyndelsen af 2013. Bliver Guardian Angels-projektet udvalgt, får tre DTU-forskere ifølge DTU Avisen i samarbejde med et konsortium arbejdsro i 10 år.

"Det kræver utroligt meget at løfte så stort et projekt. Alene ansøgningen om forskningspengene er en hel bog. Der er i alt seks projekter, som har fået lov at søge om pengene, og ud af dem vil der være to projekter, som hver modtager en milliard euro," siger projektkoordinator Jan Madsen, professor ved Institut for Informatik, DTU, til Videnskab.dk.

Sensorerne kan eksempelvis indsættes i hår, tøj, et armbånd osv., hvor de trådløst kommunikerer i netværk. Der er dog stadigvæk et stykke vej endnu og en række teknologiske udfordringer, bl.a. nanocomputernes energikilde. Her er energihøstning fra kroppens bevægelser en mulighed.

 Smerteapparat kommer tennisalbuer til undsætning

 Smertekort udviklet til iPad

 Regioner opruster på sundheds-it

 Dansk medtechprojekt får international interesse

 

Prøv MedWatch gratis og uforpligtende i 40 dage, og modtag samtidig vores gratis nyhedsbrev to gange dagligt.    

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også