Avis: Venstre foreslår brugerbetaling på høreapparater

Stik imod tidligere udmeldinger fra Venstre-toppen har partiet nu åbnet op for brugerbetaling i sundhedsvæsnet - i denne ombæring i forhold til høreapparater.
Foto: Lars Krabbe
Foto: Lars Krabbe

Ifølge oplysninger, som Berlingske er kommet i besiddelse af, åbner Venstre, i modsætning til tidligere udmeldinger, nu op for brugerbetaling - på høreapparater.

"Der kommer ikke mere brugerbetaling i Danmarks sundhedsvæsen," sagde Lars Løkke Rasmussen således under partilederdebatten på DR1 under valgkampen den 25. august sidste år.

Men nu lyder der ifølge Berlingske andre toner fra partiet. Oppositionen er skeptisk over for regeringens forslag om at finansiere 140 mio. kr. af forskningsmidlerne på finansloven ved at skære i tilskuddet til de private høreapparater.

I en mail, som Berlingske er i besiddelse af, beder Venstres næstformand for Folketingets Sundhedsudvalg, Hans Andersen - på vegne af Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti - i stedet regeringens embedsmænd om at vurdere konsekvenserne af en række alternativer.

Altenative forslag

Han tilføjer, at det "skal opfattes som alternative forslag" til regeringens plan om at skære i tilskuddet til private høreapparater.

Underdirektør Nikolai Bisgaard fra producenten GN ReSound har blandt andet holdt møder med de Konservative og Venstres Hans Andersen og husker, at V og K selv bragte forslaget om brugerbetaling i det offentlige på banen.

"Vi har diskuteret muligheden om at indføre en form for egenbetaling også i det offentlige system. Det var noget, Venstre og Konservative bragte på banen. Men det er stærkt i strid med den sædvanlige tænkning omkring det offentlige sundhedssystem, så jeg har aldrig set det som en særlig realistisk mulighed," siger han til avisen.

Politisk ordfører Ellen Trane Nørby ( V) afviser alle beskyldninger om løftebrud.

"Det er tekniske spørgsmål, som er stillet til en teknisk høring, som Sundhedsministeriet har indkaldt til."

 Tilskudsændring åbner for dårlige høreapparater

 Høregiganter til kamp mod dansk lovændring

 Industri frygter halvering i nye høreapparat-brugere

 Sundhedsøkonom: Tilskudsbegrænsning er spareplan 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også