MedWatch

Analytiker: Næppe produktnyheder fra William Demant

Sydbank-analytiker tvivler på, at der kommer nogen markante produktnyheder fra William Demant på den årlige EUHA-høreappartmesse. Der mangler ellers noget i den dyre ende.

Foto: William Demant/PR

Hvis man tror, at den årlige EUHA-høreappartmesse, som holdes i Frankfurt fra onsdag til fredag i næste uge, får en positiv effekt på William Demants aktiekurs, risikere man ifølge Sydbank at blive skuffet.

I hvert fald tvivler analytiker Morten Imsgard på, at selskabet har markante produktnyheder i ærmet, og at konkurrenterne GN Store Nord og Sonova vil stjæle rampelyset med de mest interessante nyheder.

Det fremgår af en kommentar fra Sydbank op til høreapparatmessen, som arrangeres af Europäische Union der Hörgeräteakustiker e.V. (EUHA), og som er en af to store årlige høreapparatmesser.

Pres på prisen

Flere af William Demants produkter nærmer sig slutningen af deres livscyklus, og efter Sydbanks mening er det især vigtigt, at der kommer en afløser til salgssuccesen Oticon Agil i den dyre ende af prisskalaen.

Morten Imsgard noterer i den forbindelse, at William Demants halvårsregnskab viste, at der er pres på den gennemsnitlige salgspris, fordi det lige nu er midt- og lavprissegmentet, som trækker væksten.

William Demant skrev også, at der ventes øget priskonkurrence frem mod lanceringen af nye premium produkter i slutning af 2012 og starten af 2013. På den baggrund tror Sydbank ikke, at selskabet kommer med et nyt høreapparat i den helt dyre klasse i forbindelse med høreapparatmessen i Frankfurt.

Ifølge Morten Imsgards skal man nok hen i starten af 2013, før en afløser til Oticon Agil præsenteres med en helt ny teknologisk platform. Dermed er det sandsynligt, at det bliver danske GN Store Nord og schweiziske Sonova, som sjæler rampelyset på messen. Holder det stik, vil de to konkurrenter få et lille forspring i forhold til den næste lanceringsbølge af premium høreapparater, mener Sydbank.

Konkurrence intensiveres

"Konkurrenternes produktlanceringer intensiverer konkurrencen om kunderne i den resterende del af 2012, hvor vi venter, at William Demant får svært ved at vinde kunderne i premium segmentet. Vi har dermed svært ved at få øje på at høreapparatmessen i næste uge bliver en positiv kurstrigger for William Demant-aktien," skriver Morten Imsgard.

GN Store Nord har allerede lanceret det pristunge produkt Resound Verso med 2,4 GHz trådløs teknologi, og det tror Sydbank vil tiltrække stor interesse på messen.

Men GN Store Nord har også andre nyheder på bedding inden udgangen af 2012. Sydbank venter, at Sonova præsenterer den nye teknologiplatform Quest på messen og produktfamilierne Phonak Bolero Q og Phonak Virto Q i midt- og højprissegmentet.

Mere fra MedWatch

Sanofi vil kun købe Horizon kontant

Både Amgen, Johnson & Johnson og Sanofi bejler til et opkøb af amerikanske Horizon Therapeutics, der markedsfører øjenmidlet Tepezza, som er udviklet af Genmab.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier