Intet afgørende nyt fra Topotarget-partner

Danske Banks aktieanalytiker Thomas Bowers mener, at forskellen i udmeldinger fra Spectrum og Topotarget kan rejse spørgsmålstegn. Men det er ikke afgørende nyt.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Af Ritzau Finans

En meddelelse fra Topotargets amerikanske partner i udviklingen af det fælles lægemiddelhåb, Belinostat, som det danske selskab meldte om succesfulde studier med fredag, får mandag eftermiddag Topotarget-aktien til at falde med 10,2 pct. til 2,38 kr. Papiret lå tæt på uændret før meddelelsen.

Umiddelbart er der dog ikke noget afgørende nyt i meddelelsen fra Spectrum, der bør retfærdiggøre et kursfald, vurderer Topotarget-analytiker hos Danske Bank, Thomas Bowers, som dog ser lidt diversitet i udmeldingerne fra selskaberne.

"Der, der kan rejse lidt spørgsmålstegn, er, at der er en smule forskel på udmeldingerne. Topotarget sagde fredag, at man har nået det primære endpoint for Belinostat-studiet, mens Spectrum siger, at det først vil melde noget endeligt ud sidst på året, når man har den samlede datapakke. Men det betyder ikke, at Topotarget har meldt noget forkert ud," siger han til Ritzau Finans.

En anden mindre kuriositet omkring de to meddelelser er, at Topotarget meddelte fredag, at man venter en registreringsansøgning til FDA i første halvår 2013, og at Spectrum i stedet siger "midten af 2013."

Men det er helt på linje med forventningerne, lyder meldingen fra Thomas Bowers.

"Det er nogenlunde, hvad vi havde regnet med. De to udmeldinger peger jo lidt mod en indsendelse af registreringsansøgning i andet kvartal 2013," siger han.

Thomas Bowers løftede i kølvandet på Topotargets meddelelse og den gevaldige stigning fredag sit kursmål for det danske selskab med 120 pct. - fra 1,25 kr. til 2,75 kr. Anbefalingen er fastholdt på "hold."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også