MedWatch

Forskere undersøger nye strålingsmetoder

Norske forskere har i eksperimentelle studier fundet en potentielt ny MR-strålingsmetode, der kan identificere kræftmetastaser og føre til mere skræddersyet behandling.

Foto: Colourbox

Nogle svulster udvikler et fysiologisk miljø, der gør dem modstandsdygtige, eller resistente, mod stråleterapi, og de kan derfor danne dattersvulster, såkaldte metastaser.

Einar K. Rofstads forskningsgruppe på Avdeling for Strålingsbiologi ved Radiumhospitalet i Oslo er ifølge Videnskab.dk ved at udvikle metoder til at identificere disse svulster.

"I eksperimentelle studier fandt vi, at i de områder af svulsten, hvor der er hypoksi, vil der være mindre af kontrastvæsken end i områder med normalt oxygenniveau, og dette kan vi måle med MR-maskinen," fortæller Einar K. Rofstad til Videnskab.dk og uddyber:

Behandlingen indvidualiseres

"De fleste større sygehuse har MR-maskiner, og MR er allerede en del af kræftbehandlingen flere steder, og bruges til at påvise tumorer og for at følge effekten af behandlingen. Dermed vil det være nemt at tage denne nye metode i brug, så snart den er bekræftet i kliniske studier."

En bedre og lettere screening af patienter, som har hypoksiske svulster, åbner op for muligheder for at tilbyde disse en mere skræddersyet behandling end de patienter, som ikke har disse svulster.

 Novo går ind i offentligt kræftsamarbejde

 Ny dansk teknologi åbner for alternativ kræftdiagnostik 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier