MedWatch

Dansk virtuelt laboratorium på vej mod USA

Et dansk iværksætterprojekt med udgangspunkt i virtuelle laboratorieforsøg er allerede blevet anvendt af 6.000 danske gymnasieelever. De næste mål: Stanford, Berkeley og Harvard.

Foto: Colourbox

Mads Tvillingggard Bonde har i den forgangne uge banket på døren hos en lang række tunge professorers kontorer på Stanford, Berkeley og Harvard.

Den 26-årige ph.d.-studerende og civilingeniør i bioteknologi er nemlig i gang med at udbrede sit iværksætterprojekt Labster til de store universiteter i USA.

Sammen med partnerne Tobias Aabye Dam og Michael Bodekær har den 26-årige således udviklet et tidligere studieprojekt til en startup-virksomhed med internationalt fokus.

Labsters produkt er ifølge Berlingske "Det Virtuelle Laboratorium", som er et e-læringsværktøj, hvor det er muligt at arbejde med bioteknologi.

For langvarig eller for farlig

Det giver elever mulighed for at udføre virtuelle forsøg, som i virkeligheden enten ville tage måneder eller være for farlige at gennemføre.

I december lancerede firmaet det første program til danske skoler, og i dag har 6.000 gymnasieelever benyttet sig af systemet. Virksomheden er støttet af Novo Nordisk, Novozymes, DTU og ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Der er allerede indgået aftaler om, at produktet skal bruges på flere amerikanske universiteter, og den videre plan er, at selskabet i samarbejde med internationalt anerkendte eliteuniversiteter skal udvikle programmer, der skal løfte den naturvidenskabelige undervisning.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier