MedWatch

Dansk virtuelt laboratorium på vej mod USA

Et dansk iværksætterprojekt med udgangspunkt i virtuelle laboratorieforsøg er allerede blevet anvendt af 6.000 danske gymnasieelever. De næste mål: Stanford, Berkeley og Harvard.

Foto: Colourbox

Mads Tvillingggard Bonde har i den forgangne uge banket på døren hos en lang række tunge professorers kontorer på Stanford, Berkeley og Harvard.

Den 26-årige ph.d.-studerende og civilingeniør i bioteknologi er nemlig i gang med at udbrede sit iværksætterprojekt Labster til de store universiteter i USA.

Sammen med partnerne Tobias Aabye Dam og Michael Bodekær har den 26-årige således udviklet et tidligere studieprojekt til en startup-virksomhed med internationalt fokus.

Labsters produkt er ifølge Berlingske "Det Virtuelle Laboratorium", som er et e-læringsværktøj, hvor det er muligt at arbejde med bioteknologi.

For langvarig eller for farlig

Det giver elever mulighed for at udføre virtuelle forsøg, som i virkeligheden enten ville tage måneder eller være for farlige at gennemføre.

I december lancerede firmaet det første program til danske skoler, og i dag har 6.000 gymnasieelever benyttet sig af systemet. Virksomheden er støttet af Novo Nordisk, Novozymes, DTU og ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Der er allerede indgået aftaler om, at produktet skal bruges på flere amerikanske universiteter, og den videre plan er, at selskabet i samarbejde med internationalt anerkendte eliteuniversiteter skal udvikle programmer, der skal løfte den naturvidenskabelige undervisning.

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

CHMP vil fjerne 100 kopi-midler fra det europæiske marked

Efter svindel med kliniske forsøg hos den indiske CRO Synchron Research Service anbefaler lægemiddelkomiteen CHMP under det europæiske lægemiddelagentur at suspendere markedsføringstilladelser til omkring 100 generiske lægemidler på det europæiske marked.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier