MedWatch

Computere kan måske forudsige medicins bivirkninger

Lægemiddelindustrien bruger store summer på at opgive dyre kliniske forsøg pga. bivirkninger. Forskere fra Cambridge står bag en ny computer-model, der muligvis kan spare industrien for besværet.

Foto: Colourbox

Forskere ved et biomedicinsk forskningslaboratorium i Cambridge har udviklet en computer-model, der skal teste lægemidler for negative bivirkninger inden de afprøves på mennesker i kliniske forsøg.

Hvis det viser sig at virke efter hensigten kan sådan en tilgang være et kæmpeskridt mod at løse et af medicinalindustriens store problemer.

Negative bivirkninger er et yderst bekosteligt problem, som er skyld i at omkring 20 procent af alle lægemidler under klinisk udvikling slår fejl, ifølge Tufts Center for the Study of Drug Development.

Muligheden for at opdage dem tidligt i udviklingsprocessen kan både spare patienter for de skadelige bivirkninger, og det kan samtidig spare virksomhederne den tid og de penge det vil koste at påbegynde kliniske forsøg med et lægemiddel som medfører problematiske bivirkninger.

Læs hele historien fra Boston.com her.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier