MedWatch

Velfærdsteknologi skal spare millioner i Horsens

En specielt indrettet PC installeret hjemme hos 400 borgere i Horsens kommune skal medføre millionbesparelser for det kommunale sundhedsvæsen.

Fokus skal flyttes væk fra sygehuse og lægekonsultationer for i stedet at være hjemme i borgerens stue. Det er ifølge en kronik i Jyllands-Posten blandt andet målet med et projekt i Horsens.

Ved at installere en specielt indrettet PC hos 400 borgere i kommunen kan sundhedsvæsenet alene på denne gruppe ifølge målsætningen spare 4 mio. kr. årligt.

For via velfærdsteknologien kan borgeren selv måle blandt andet blodsukker, blodtryk og puls, mens man samtidig har mulighed for elektronisk konsultation.

Inddrage flere områder

I første omgang er der grupper involveret i det tre-årige projekt: Diabetespatienter, KOL-patienter og borgere over 65 år i permantent medicinsk behandling, for eksempel en hjertelidelse.

Men bliver projektet en succes kan man ifølge kronikkens ophavsmænd, Karin Holland, direktør for voksen- og sundhedsområdet i Horsens kommune og Jørgen Schøler Kristensen, cheflæge for Hospitalsenheden Horsens, inddrage flere områder.

For eksempel medicinering og dosering, som hjemmeplejen i Horsens kommune alene bruger 40.000 timer om året på.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier