MedWatch

Regionerne sætter 10 mia. af til ny sundhedsteknologi

Staten og regionerne har afsat op mod 10 mia. kr. til ny sundheds-it og medicinsk udstyr, når de nye supersygehuse skal rejses. "Enestående for eksport og vækst," siger formanden for IT-Branchen om beløbet, der også åbner en kamp for ordrer.

Der bliver brug for teknologi for milliarder, hvis det danske sundhedsvæsen skal udvikle de 16 nye sygehusbyggerier til deciderede digitale hospitaler.

Af de knap 43 mia. kroner, der er afsat til byggerierne, er 20-25 pct. forbeholdt sundheds-it og medicinsk udstyr, oplyser Danske Regioner ifølge dagbladet Børsen.

”Det er stærkt, at regeringen klart signalerer, at de store investeringer er en ambitiøs satsning på sundheds-it og velfærdsteknologi. Vi skal bare holde fast i målet om, at 20-25 pct. af investeringerne skal gå til teknologi og ikke blot mursten,” siger Morten Bangsgaard, direktør i IT-Branchen.

Regionerne har opstillet ti pejlemærker for innovation i sygehusene, herunder udvikling af et dynamisk virtuelt hospital, ny transportteknologi, sporbarhed af apparater og nyt udstyr til patienter og personale.

"Det her er enestående for eksport og vækst," siger Morten Bangsgaard, der også mener, at supersygehusene er et udstillingsvindue for danske producenter af sundhedsteknologi.

Sygehusbyggerier: It-branchen kræver 10 pct. til sundheds-it

Kinesisk guldgrube for dansk velfærdsteknologi

Privat rehab-selskab vil ændre markedsdialog

Opgør om sygehusenes forældede it-system

Danske medico- og rehabfirmaer får genvej til kunder i hele EU 

Mere fra MedWatch

Nyt forsøg med risikodeling på vej

Både Dansk Erhverv og Lif glæder sig over, at endnu en forsøgsordning med risikodeling på lægemiddelområdet tegner sig i horisonten. Ordningen, der er på tegnebrættet, har dog plads til forbedringer, lyder det.

WSA fusionerer selvstændig forhandler ind i koncernen

Hørekoncernen WS Audiology har på papiret lukket forhandleren Coselgi for i stedet at indlemme den i WSA-koncernen. Det sker for at simplificere WSA-forretningen både juridisk og regnskabsmæssigt, lyder forklaringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier