MedWatch

Regionerne sætter 10 mia. af til ny sundhedsteknologi

Staten og regionerne har afsat op mod 10 mia. kr. til ny sundheds-it og medicinsk udstyr, når de nye supersygehuse skal rejses. "Enestående for eksport og vækst," siger formanden for IT-Branchen om beløbet, der også åbner en kamp for ordrer.

Der bliver brug for teknologi for milliarder, hvis det danske sundhedsvæsen skal udvikle de 16 nye sygehusbyggerier til deciderede digitale hospitaler.

Af de knap 43 mia. kroner, der er afsat til byggerierne, er 20-25 pct. forbeholdt sundheds-it og medicinsk udstyr, oplyser Danske Regioner ifølge dagbladet Børsen.

”Det er stærkt, at regeringen klart signalerer, at de store investeringer er en ambitiøs satsning på sundheds-it og velfærdsteknologi. Vi skal bare holde fast i målet om, at 20-25 pct. af investeringerne skal gå til teknologi og ikke blot mursten,” siger Morten Bangsgaard, direktør i IT-Branchen.

Regionerne har opstillet ti pejlemærker for innovation i sygehusene, herunder udvikling af et dynamisk virtuelt hospital, ny transportteknologi, sporbarhed af apparater og nyt udstyr til patienter og personale.

"Det her er enestående for eksport og vækst," siger Morten Bangsgaard, der også mener, at supersygehusene er et udstillingsvindue for danske producenter af sundhedsteknologi.

Sygehusbyggerier: It-branchen kræver 10 pct. til sundheds-it

Kinesisk guldgrube for dansk velfærdsteknologi

Privat rehab-selskab vil ændre markedsdialog

Opgør om sygehusenes forældede it-system

Danske medico- og rehabfirmaer får genvej til kunder i hele EU 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier