Össur/CEO: Overskudgraden bliver bedre resten af året

Selvom overskudsgraden lå under Össurs egne forventninger, forudser den administrerende direktør, at selskabet vil indhente det tabte.
Foto: Össur
Foto: Össur
Af Ritzau Finans

Islandske Össur, der producerer proteser og bøjler, havde i første kvartal en driftsmargin, EBITDA-margin, på 18 pct. Det var et stykke under guidance for hele året på 20-21 pct. Administrerende direktør Jon Sigurdsson forklarer udsvinget med sæsonforskelle, og så vil udflytningen af produktion til Mexico få effekt på overskudsgraden senere i år.

Selskabet omsatte i første kvartal for 100 mio. dollar. mod 97 mio. dollar i samme periode sidste år, mens driftsresultatet var på 18 mio. kr. både i første kvartal 2012 og 2011.

"Der er historisk sæsonudsving, hvor andet og tredje kvartal er de stærkeste. Det er ikke store forskelle, men nok til at forklare udsvinget. Det har noget at gøre med jul og vejret. Men det er svært at forklare helt hvorfor, men sådan er det historisk for hele industrien," siger Jon Sigurdsson til Ritzau Finans og fortsætter:

"Det er trenden alle steder uden for Frankrig. Her står markedet fuldstændigt stille i August, for de er næsten religiøse, når det kommer til deres ferier."

Samtidig vil resultaterne gennem året blive styrket af udflytningen af produktion til den nye fabrik syd for den amerikanske grænse til Mexico. Fabrikken vil give omkostningsbesparelser for omkring 4 mio. dollar om året, når den er kørende.

"Vi er begyndt at høste nogle af frugterne, og udflytningen går efter planen. Vi har ikke sagt, hvornår de fulde 4 mio. dollar er hentet, men vi vil begynde at se effekten nu. Vi har ikke set det meget i første kvartal, men det vil vi i  resten af året," siger Jon Sigurdsson.

Asiatisk afdæmpning enlig svale

Össur havde en meget begrænset toplinjevækst i Asien i første kvartal. Jon Sigurdsson tror dog, at det er en enlig svale. Området ses vende tilbage til tocifrede vækstrater.

Össur har 4 pct. af sin omsætning i Asien, og væksten i første kvartal var på blot 3 pct. organisk.

"Vi vokser i Asien og har haft en rigtig stærk udvikling i landet. Vi har et stort kontor i Shanghai og netop åbnet et datterselskab i Sydkorea. Samtidig har vi en god tilstedeværelse i Japan og Australien, siger Jon Sigurdsson til Ritzau Finans og fortsætter:

"Vi er normalt vokset med tocifrede procentsatser, men det har været et kvartal med langsom vækst. Det er udløst af forbrugsmønstre hos vores forhandlinger. Vi har stadig store forventninger til det asiatiske marked, men vi vokser fra en lille base."

Han understreger, at Asien er et meget profitabelt marked for Össur, når det kommer til marginer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også