MedWatch

Össur voksede i første kvartal

Resultatet fra proteseproducenten Össur, som William Demant er storaktionær i, var på linje med forventningerne i første kvartal - dog med en betydelig vækst i overskuddet og i firmaets protese-division.

Foto: Össur/PR

Össur voksede i første kvartal i år. Den samlede omsætning blev 100 mio. dollar sammenlignet med 97 mio. dollar i samme kvartal året før. Selskabet fremhæver, at alle markeder og produktsegmenter bidrager til væksten.

"Omsætningen inden for skinner og støtteprodukter udviste moderat vækst på 2 pct. målt i lokal valuta. Inden for proteser udviklede omsætningen sig stærkt, og væksten udgjorde 7 pct. i lokal valuta," oplyser selskabet.

Nettooverskuddet hoppede til 10 mio. dollar, svarende til en fremgang på 22 pct. sammenlignet med første kvartal 2011.

EBITDA udgjorde 18 mio. dollar og bruttoresultatet udgjorde 62 mio. dollar.

"Omsætningsvæksten i første kvartal var god og i tråd med vores forventninger for året. Som i foregående kvartaler bidrager alle segmenter og regioner til væksten, og i endnu et kvartal leverede EMEA en stærk samlet vækst. Introduktionen af vores seneste tilføjelse til selskabets omfattende bioniske platform, Sybinonic Leg, var blandt de væsentligste milepæle sidste år. Symbionic Leg blev godt modtaget i markedet i første kvartal, og vi modtager positive tilbagemeldinger," udtaler administrerende direktør Jón Sigurðsson.

De tidligere udmeldte forventninger til 2012 fastholdes. Den organiske omsætningsvækst i lokal valuta ventes fortsat at ligge i intervallet 4-6 pct., og den korrigerede EBITDA-margin ventes at blive i niveauet 20-21 pct. af omsætningen.

Össur har været noteret på Københavns Fondsbørs siden 2009. Hovedaktionær er William Demant Holding med 39,6 % af aktierne. Blandt øvrige majoritetsaktionærer er ATP med 6,2 %.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier