MedWatch

Össur voksede i første kvartal

Resultatet fra proteseproducenten Össur, som William Demant er storaktionær i, var på linje med forventningerne i første kvartal - dog med en betydelig vækst i overskuddet og i firmaets protese-division.

Foto: Össur/PR

Össur voksede i første kvartal i år. Den samlede omsætning blev 100 mio. dollar sammenlignet med 97 mio. dollar i samme kvartal året før. Selskabet fremhæver, at alle markeder og produktsegmenter bidrager til væksten.

"Omsætningen inden for skinner og støtteprodukter udviste moderat vækst på 2 pct. målt i lokal valuta. Inden for proteser udviklede omsætningen sig stærkt, og væksten udgjorde 7 pct. i lokal valuta," oplyser selskabet.

Nettooverskuddet hoppede til 10 mio. dollar, svarende til en fremgang på 22 pct. sammenlignet med første kvartal 2011.

EBITDA udgjorde 18 mio. dollar og bruttoresultatet udgjorde 62 mio. dollar.

"Omsætningsvæksten i første kvartal var god og i tråd med vores forventninger for året. Som i foregående kvartaler bidrager alle segmenter og regioner til væksten, og i endnu et kvartal leverede EMEA en stærk samlet vækst. Introduktionen af vores seneste tilføjelse til selskabets omfattende bioniske platform, Sybinonic Leg, var blandt de væsentligste milepæle sidste år. Symbionic Leg blev godt modtaget i markedet i første kvartal, og vi modtager positive tilbagemeldinger," udtaler administrerende direktør Jón Sigurðsson.

De tidligere udmeldte forventninger til 2012 fastholdes. Den organiske omsætningsvækst i lokal valuta ventes fortsat at ligge i intervallet 4-6 pct., og den korrigerede EBITDA-margin ventes at blive i niveauet 20-21 pct. af omsætningen.

Össur har været noteret på Københavns Fondsbørs siden 2009. Hovedaktionær er William Demant Holding med 39,6 % af aktierne. Blandt øvrige majoritetsaktionærer er ATP med 6,2 %.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier