MedWatch

Delsvist dansk-ejet medicoselskab i samarbejde med Nike

Össur, som høreapparat-koncernen William Demant er storaktionær i, har i samarbejde med den globale skotøjsgigant Nike udviklet en speciel sål til en kendt, handicappet løber.

Foto: Össur

Medicoselskabet Össur, der er noteret på fondsbørsen i København og verdenskendt for sine proteser, har indgået et samarbejde med verdenskendte Nike og verdensrekordholder i løb Sarah Reinertsen.

Det oplyser de to selskaber i en fælles pressemeddelelse.

Høreapparatkoncernen William Demants investeringsselskab, William Demant Invest ejer 40 procent af Össur.

Til atleter med amputationer

I meddelelsen hedder det, at Nike introducerer en ny sål, ”der skal udnytte de nyeste designmetoder og teknologier til at skabe en let, holdbar sammensat sål, der nemt kan bruges sammen med Össurs protetiske klinge, Flex-Run, af atleter med amputationer.”

Sarah Reinertsen led som barn af en knogle-vækst lidelse, som i sidste ende førte til, at hun som  syv-årig fik amputeret sit  ben over knæet. Efter amputationen begyndte hun at løbetræne og slog som 13-årig rekorden for 100-meter for amputerede kvinder, hedder det i meddelelsen.

Nike Sole er udstyret med en integreret lagdelt sål bestående af en ydersål, mellemsål samt en ”Aeroply”, som er termisk plast fremstillet af genbrugsmaterialer fra Nike Air-enheder. ”Aeroplyen” fungerer som bindeled mellem Nikes sål og Össur Flex-Runs kulfiber klinge. 

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier