Avis: Ambu-ejere tavse om salgsplaner

De tre døtre til stifteren af Ambu planlægger at sælge deres ejerandele, men holder planen tæt til kroppen, skriver dagbladet Børsen. Flere investorer står på spring.
Foto: Ambu/PR
Foto: Ambu/PR

Højtplacerede kilder tæt på ledelsen og ejerne i Ambu fortæller, at stifteren Holger Hesses tre døtre har lagt planer om at sælge deres ejerandele i medicoselskabet. Det skriver dagbladet Børsen.

Tove Hesse, Inga Kovstrup og Dorrit Ragle kontrollerer i dag 67,7 pct. af stemmerettighederne. De ønsker dog ifølge Børsen ikke at oplyse noget om deres salgsplaner.

Bestyrelsesformanden Niels Erik Nielsen fortæller, at bestyrelsen har en åben dialog med aktionærerne, og at A-aktionærerne er glade for deres investering.

”Det er da klart, at hvis aktionærerne vil noget andet, så er det op til dem,” siger han, men tilføjer, at hans opfattelse er, at søstrene vil være en del af den langsigtede fremtid for selskab. 

Vil have en bid af Ambu

Ifølge flere investeringsbanker, som børsen har talt med, står flere investorer på spring for at komme ind i selskabet – herunder nævnes blandt andet Oticonfonden og Lundbeckfonden.

”Naturligvis sælger søstrene deres aktier på et tidspunkt. Hvis familien har en vision om at fastholde Ambu på danske hænder, er det jo oplagt at sælge A-aktierne til en fond eller lignende,” siger Niels Granholm-Leth, aktieanalysechef i SEB Enskilda.

Ambu-chef stiller tre krav til mulige opkøbsemner 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også