MedWatch

Analytiker:Regnskab en blandet landhandel

Regnskabet fra GN Store Nord peger i begge retninger, mener analytiker.

GN Store Nords årsregnskab skuffer på indtjeningen på grund af store ekstraordinære omkostninger og indikerer sammen med vidtløftige forventninger til 2013, at aktien går en svær dag i møde.

"Regnskabet er absolut ikke nogen katastrofe, men GN leverer et fjerde kvartal, der er lidt svagt målt på resultatet, samt en guidance, der kommer ud til den svage side, så for mig peger det lidt nedad," siger analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen.

Fokus på 2013-mål

Han forudser, at analytikernes primære fokus torsdag bliver at danne sig et overblik over, hvorledes GN Store Nord har tænkt sig at nå sit langsigtede mål for 2013 om en omsætning på 6,4 mia. kr. og en EBITA-margin på 19 pct. mod maksimalt 15,3 pct. i 2012.

"Det ser altså ikke nemt ud. Vi er klar over, at GN Store Nords spareprogram, som trækker nogle ekstraordinære omkostninger i 2012, kan give noget. Men vi er mere forsigtige, for man har allerede haft tre år til at plukke de lavest hængende frugter. Vi må give ledelsen kredit for, at den har nået, hvad den lovet tidligere, men det vil blive sværere og sværere," siger Michael Friis Jørgensen, hvis tvivl i forhold til 2013-målet kun drejer sig om Resound.

Dermed er han på linje med store dele af det øvrige analytikerkorps. GN spår for 2013 en omsætning i Resound på 3,8 mia. kr. og en EBITA-margin på cirka 20 pct. i 2013. Analytikere er ifølge SME Direkt langt mere skeptiske over for lønsomheden og modellerer en EBITA-margin på mindre end 18 pct. ud af en omsætning på 3,8 mia. kr.

Driftsoverskud mindre end ventet

GN Store Nord kom på koncernniveau ud af fjerde kvartal med et driftsresultat EBITA på 878 mio. kr. mod ventet 994 mio. kr., ifølge SME Direkt. Bundlinjen landede på 566 mio. kr. mod ventet 726 mio. kr. Den store negative overraskelse var en stribe ekstraordinære omkostninger på 156 mio. kr. De er ifølge GN gået til nedskrivning af GN's hovedkontor, en donation på 25 mio. kr. til GN Store Nord Fondet samt omkostninger relateret til afslutningen af TPSA-sagen, nedlukning af Telegrafselskabet samt omkostninger i forbindelse med erstatningskravet mod den tyske konkurrencemyndighed.

For 2012 spår GN Store Nord et samlet driftsresultat, EBITA, på 800-900 mio. kr., mens markedets estimat for 2012 er på 864 mio. kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier