Analytikere tror ikke på GN

Tidligere erfaringer og negativ omtale fra konkurrenterne får analytikerne til at tvivle på GN Store Nords indtjeningsmål.
Foto: GN Store Nord / PR
Foto: GN Store Nord / PR

En omsætning over 6,3 mia. kroner og en driftsmargin (ebitda) på omkring 19 pct. i 2013. Det er GN Store Nords ambitiøse indtjeningsmål.

Målene er så ambitiøse, at analytikerne ifølge dagens Børsen har udtrykt skepsis og i stedet for i gennemsnit forventer en lønsomhed på 2-4 procentpoint under de 19 pct.

Den manglende tro skyldes dels  erfaringerne fra det mislykkede salg til Phonak i 2007, hvor GN Store Nord op til salgsovervejelserne i 2006 havde en lignende plan om at reorganisere og indhente konkurrenterne via lønsomhed.

Glemte at udvikle nye produkter

Dengang havde man, ligesom i dag, en god produktserie. Men man glemte lidt at udvikle nye produkter.

"Vi skal helst ikke have en gentagelse af det, vi så i 2006, da selskabet i jagten på at opnå en  profitmargin på højde med konkurrenterne havde udsultet sin  R&D-organisation i en sådan grad, at det mislykkedes at komme på markedet med et nyt produkt," siger Niels Leth, aktieanalysechef i SEB Enskilda til Børsen.

Han bakkes op af Ingeborg Øie, analytiker fra investeringsbanken Jeffries, og Kristian Marthedal, aktieanalytiker fra Nordea Markets, der begge har svært ved at se selskabet nå de ambitiøse mål.

Derudover er opfattelsen af mulighederne for GN også tynget af, at konkurrenterne William Demant og Sonova åbent taler ned om de mindre konkurrenters chancer i markedet-

Handelsbanken Capital Markets har her til morgen hævet kursmålet på aktien i GN Store Nord til 72 kr. fra tidligere 64 kr., og bankens anbefaling fastholdes på 'køb'. Kursen var kl 09.30 steget med 0,42 pct. til 59,3 efter børsåbningen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også