MedWatch

Medicodirektør: Patienter kan blive taberen

Hvis medicoindustrien underlægges samme godkendelsesregler som lægemidler, vil det ramme udviklingen af medicinsk udstyr og dermed patienter hårdt, siger chef i Medicoindustrien.

Foto: Benjamin Earwicker / Stock.Xchng

Prisen for at stramme kravene til godkendelse af medicinsk udstyr for meget kan blive høj, mener konstitueret direktør Lene Laursen fra Medicoindustrien. Hun fremhæver, at der generelt set ofte er forslag fremme om, at medicoprodukter bør underlægges samme godkendelsesproces som lægemidler.

"Medicoindustrien er af den opfattelse, at dette ikke vil indebære en øget sikkerhed. Men det vil helt sikkert fordyre og forsinke nye innovative produkters vej til patienter og brugere. Livscyklus for medicinsk udstyr er typisk to-tre år," siger hun og fortsætter:

"Og henset til den store bredde af vidt forskellige produkter, så vil det være en meget stor bureaukratisk byrde for myndighederne selv at skulle opbygge kompetencer inden for alle disse nye felter med tilsvarende langvarig sagsbehandling til følge."

Lang ventetid

Lene Laursen fremhæver, at konsekvensen vil være, at patienter må vente længere for at opnå fordele af ny teknologi.

"Samtidig vil en meromkostning til godkendelse naturligt gå ud over den investering i innovation, der er afgørende vigtig såvel for det offentlige sundhedsvæsen som for producenter af medicinsk udstyr. Endelig er der næppe nogen sikkerhed for, at et tungere reguleringssystem nødvendigvis vil frigøre markedet for fejlbehæftede produkter."

Pharmadanmark: Stil samme krav til medico som til lægemidler

Vag lovgivning kan give medicinsk udstyr nem markedsadgang 

Mere fra MedWatch

FDA godkender mikrobiommiddel fra Ferring

Medicinalselskabet Ferring Pharmaceuticals har fået amerikansk godkendelse af sin biologiske kandidat mod tarminfektioner med den ondartede bakterie clostridium difficile.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier