MedWatch

Protese-opkøb bliver rullet tilbage i USA

De amerikanske konkurrencemyndigheder har besluttet, at tyske Ottobock skal tilbagerulle sit opkøb af producenten af knæ-proteser Freedom Innovations.

Islandske Össur og tyske Ottobock er i direkte konkurrence om markedsandele på markedet for knæproteser i USA, hvor Ottobock netop har lidt et nederlag hos den amerikanske konkurrencestyrelse. Foto: Össur / PR

To år efter at den tyske protesegigant Ottobock opkøbte Freedom Innovations, har konkurrencestyrelsen i USA, FTC, nu afgjort, at fusionen skal annulleres.

Det skriver branchemediet Fiercebiotech.

Ifølge de amerikanske konkurrencemyndigheder vil fusionen af de to protese-producenter svække konkurrencen på markedet for computerkontrollerede knæ-proteser.

FTC stillede allerede i december 2017 spørgsmål til opkøbet, som kom i stand få måneder forinden. Styrelsen frygtede, at fusionen ville gøre Ottobock for dominerende på markedet for knæproteser i USA, og det er altså også den beslutning, som styrelsen nu endeligt har vedtaget.

Ottobock er derfor pålagt at udlede de aktiver, som det overtog fra Freedom Innovations og sælge dem til en køber, som FTC godkender.

"Styrelsen er dedikeret i arbejdet for at sikre konkurrencedygtige markeder for fordel for forbrugerne, og der vil være situationer, hvor vi må handle, efter at en fusion er afsluttet. Målet er altid at genskabe den tabte konkurrence," siger chef for FTC Joseph Simons i en udtalelse.

Selvom Ottobock har inkorporeret arbejdet fra Freedom Innovations, har det tyske selskab senere indgået en adskillelses-aftale med FTC, så firmaernes ansatte og intellektuelle rettigheder nemmere kan frasorteres, hvis den endelige afgørelse skulle falde ud på den måde, som det nu gjorde.

Opkøbet af Freedom Innovations var en del af tre opkøb, som det familiedrevne Ottobock foretog i 2017 for at positionere dem bedre inden for bioniske lemmer og dels øge det tyske selskabs tilstedeværelse i USA. Opkøbene, som talte de to amerikanske virksomheder Bionx og Freedom Innovation og britiske Bebionic, var en del af et større gearskifte i organisationen.

Islandske Össur, som er noteret i Danmark, og ser Ottobock som sin største konkurrent.

Össur ser større fremtidspotentiale i proteser end støtteprodukter

Proteseproducenten Össur samler forretningen i stor sparerunde

Dansk chef forlader tysk protesegigant

Tre opkøb i rap: Tysk protesegigant har vokseværk

Dansker med på forreste række til gearskifte i milliard-koncern

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier