MedWatch

Tredje bemyndigede organ godkendt efter nye regler

EU-Kommissionen har godkendt tyske Dekra som det blot tredje bemyndigede organ i Europa, der efter maj 2020 kan certificere medicoteknisk udstyr.

Medicinsk udstyr som dette syntetiske net skal fra næste år godkendes efter skrappere regler. | Foto: Peter Hove Olesen / Ritzau Scanpix

Med blot ni måneder til nye, skrappere regler for godkendelse af medicoudstyr træder i kraft i EU, har Kommissionen godkendt tyske Dekra til at vurdere og certificere nye produkter.

Dermed er nu tre såkaldte bemyndigede organer klar til også efter 26. maj 2020 at vurdere produkter efter de nye regler, der ikke alene stiller skrappere krav til nye produkter men også pålægger virksomheder at lade allerede godkendte produkter gennemgå en ny godkendelsesproces, hvis de tilhører en produktkategori, hvor reglerne strammes.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier