MedWatch

Tysk medicoorgan godkendt efter nye regler – nu er der to til at dække hele Europa

EU har sagt god for, at det tyske medicoorgan Tüv Süd lever op til ny forordning om medicinsk udstyr. Medicoindustrien frygter dog fortsat for flaskehalsproblemer for at få godkendt udstyr, når de nye regler for godkendelse af medicoudstyr træder i kraft i 2020.

Medicoindstrien frygter for lange sagsbehandlingstider, når nye regler for godkendelse af medicoudstyr træder i kraft i EU fra maj 2020. | Foto: Mik Eskestad / Jyllands-Posten

Blot 12 måneder før EU’s nye og strammere krav for godkendelse af medicinsk udstyr træder i kraft, har EU-Kommissionen godkendt det blot andet af de såkaldte bemyndigede organer til at vurdere alt fra insulin-pumper, høreapparater og hjertesensorer.

Således kan det tyske medicoorgan Tüv Süd også efter maj 2020, hvor en ny medicoforordning træder i kraft i EU, certificere medicoteknisk udstyr til anvendelse i Europa.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier