MedWatch

Sundhedsminister om nyt bemyndiget organ: "Der arbejdes intensivt på en løsning"

Der pågår netop nu et fokuseret arbejde på at finde en løsning på det presserende problem, Danmark står overfor, når det fra 2020 ikke længere har et medicoorgan til at varetage godkendelsen af medicinsk udstyr. Både finansiering og opdraggiverforhold er i spil, lyder det.

"Der arbejdes for øjeblikket intensivt på at få afklaret en finansieringsmodel," siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) om etableringen af et ny bemyndiget organ i Danmark. | Foto: /Ritzau Scanpix/Philip Davali

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er på linje med brancheforeningen Medicoindustrien i håbet om, at Danmark inden årets udgang har et nyt såkaldt bemyndiget organ til at varetage CE-mærkning af medico- og diagnostisk udstyr for EU-Kommissionen.

"Jeg er helt enig i, at vi skal have en ny model i Danmark, og jeg er glad for, at industrien støtter aktivt op om arbejdet med at løse problemet omkring de bemyndigede organer," skriver sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i en mail til MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier