MedWatch

GN Hearing fortsætter succesfuldt ridt hos amerikanske veteraner

Amerikanske veteraner har taget godt mod GN Hearings topprodukt Resound Linx Quattro, der i november blev tilgængeligt i den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Introduktionen af topproduktet Resound Linx Quattro hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, har været succesfuld for GN Hearing.

Produktet kom med i VA-kontrakten ved lanceringsvinduet i november, og i sidste års ellevte måned tog GN Hearings markedsandel hos VA et ordentligt hop.

Den position er siden blevet udbygget i december, hvor GN's markedsandel målt på antallet af solgte enheder steg til 22,1 pct. fra 20,5 pct. i november ifølge opdaterede tal fra VA.

William Demants markedsandel faldt marginalt til 19,7 pct. fra 20,2 pct. måneden før, og dermed har de to danske selskaber fortsat rigtig godt fat i den offentlige del af det amerikanske marked.

Måler man på værdi, steg GN Hearings markedsandel til 23,1 pct. fra 21,2 pct. måneden før, mens William Demants markedsandel faldt til 18,5 pct. fra 19,2 pct.

Derfor ser det også ud til, at en del af det terræn, som GN Hearing har vundet de seneste måneder, kommer fra den danske konkurrent.

For GN er markedsandelen målt på værdi det højeste niveau, som selskabet nogensinde har registreret hos VA, bekræfter selskabet over for Ritzau Finans.

Både amerikanske Starkey og kapitalfondsejede Sivantos, der er i færd med at blive fusioneret med det privatejede danske selskab Widex, tabte lidt terræn i december, mens schweiziske Sonova, der fortsat er markedsleder hos VA, gik en spids frem.

GN Hearing var over store dele af sidste år klemt hos VA, hvor det danske selskab også tidligere var på en klar andenplads målt på markedsandele.

Den primære årsag var indtoget af høreapparater med muligheden for genopladelige batterier, som GN Hearing indtil november ikke kunne tilbyde i VA. Det blev der dog lavet om på med introduktionen af Resound Linx Quattro.

William Demant Holding har samlet set haft stor succes hos VA, siden det danske selskab for et par år siden introducerede topproduktet Oticon Opn hos VA - og siden udbyggede det med muligheden for genopladelige batterier.

Analytiker: Stor VA-fremgang hos GN er et vigtigt signal til markedet 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier