MedWatch

Medie: GE pønser på børsnotering af sundhedsdivision til foråret

Ifølge flere kilder vil sundhedsdivisionen af General Electric blive spundet ud som et selvstændigt firma med en børsnotering i løbet af foråret 2019, selskabet afviser at kommentere på rygterne.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

General Electrics planer om at spinde sundhedsdivisionen ud af koncernen ser ud til at ske med en børsnotering i det nye år.

I hvert fald hvis man skal tro på Bloomberg, som af flere kilder er blevet tippet om, at GE i al hemmelighed har søgt om at få sundhedsdivisionen børsnoteret i det nye år.

Ifølge Bloomberg arbejder GE sammen med Goldman Sachs, Citi Group, JP Morgan, Bank of America og Morgan Stanley om børsnoteringen, som efter al sandsynlighed vil ske i løbet af foråret. GE har afvist at kommentere rygterne, men henviser til, at man fortsat søger at udskille life science-afdelingen.

"Som vi annoncerede i juni, vil en selvstændig, global sundhedsdivision have større fleksibilitet i forhold til at forfølge nye vækstmuligheder, reagere hurtigt på ændringer i industrien og investere i innovation," lyder det fra GE i et emailsvar.

Dermed følger GE i hælene på Siemens, som fik børsnoteret sin sundhedsdivision, Healthineers, i år, og hvis GE Healthcare-børsnoteringen går igennem, står det til at blive et af de største og mest værdifulde selskaber i branchen. Healtcare divisionen er da også allerede en af GE's mest profitable markeder - sidste år solgte den for 19 mio. dollar, men flere mener, at den stikker for meget uden for GE's hovedområde, som er industrielt udstyr, hvorfor man nu vil spinde den ud.

Medie: GE spinner life science-afdeling ud

GE Healthcare bliver sit eget firma: "En rigtig god nyhed" for den danske afdeling

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier