MedWatch

Medie: GE spinner life science-afdeling ud

Ifølge Wall Street Journal vil General Electric senere i dag præsentere en plan om opsplitte koncernen, sådan at blandt andet health care-forretningen bliver en selvstændig virksomhed.

Foto: /ritzau/AP/Thibault Camus

Selvom General Electric gennem flere år har benægtet, at den havde nogle ønsker om at fokusere virksomheden på bekostning af blandt andet health care-divisionen, så synes koncernen nu alligevel at bevæge sig i denne retning.

Således fortæller unavngivne kilder til avisen Wall Street Journal, at virksomheden tirsdag vil præsentere en ny plan, der blandt andet involverer, at health care-divisionen vil blive adskilt fra koncernen, mens andre forretningsområder vil blive solgt fra.

I forbindelse med at GE Healthcare spindes ud af koncernen, vil 20 pct. af ejerskabet ifølge avisens kilder blive solgt, mens det resterende ejerskab på længere sigt vil blive delt ud til selskabets aktionærer.

Selve adskillelsen ventes ifølge avisen af tage 12-18 måneder, og får ingen konsekvenser for Kieran Murphy, der ifølge avisen vil fortsætte som selskabets adm. direktør.

GE Healthcare har i Danmark cirka 53 ansatte ansatte.

Kriseramte GE i alvorlige overvejelser om opsplitning

GE vil beholde life science-afdeling


Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier