MedWatch

WDH på trapperne med nyt tilpasningssystem og fitness-app

Efter et pilotprojekt sammen med schweiziske Sonova hos de amerikanske militærveteraner er William Demant ved at være klar med en løsning til internetbaseret tilpasning af høreapparater.

Foto: WDH, PR

William Demant Holding fortsætter med at bygge på mulighederne for selskabets trådløse topprodukt inden for høreapparater, Oticon Opn.

Ligesom flere af konkurrenterne betyder det også et system for internetbaseret tilpasning af høreapparatet, så brugerne slipper for at tage turen til høreklinikken.

William Demant Holding kørte sidste år et pilotprojekt sammen med schweiziske Sonova hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), og nu har det danske selskab snart sit eget bud på en løsning klar.

"Det har ledt til udviklingen af et system, som vi nu også er i gang med at afprøve andre steder, og i løbet af 2018 kommer vi til at udrulle det system på markedet," siger Søren Nielsen, der er adm. direktør hos William Demant Holding, til Ritzau Finans.

Det nye system får navnet Remote Care og vil give brugerne mulighed for at lave tilpasninger og rådgivningssamtaler med audiologerne via videoopkald fra deres telefon.

Fitness-app med høredata i udvikling

Derudover vil William Demant Holding også forsøge at udvikle en applikation til brugernes telefoner, der kombinerer velkendte helbredsdata med data om deres hørelse - et område, som selskabet kalder Hearing Fitness.

"Planen er at gå ind i den generelle tendens, som vi ser i hele verden, hvor mange mennesker gerne vil have data. Ud fra nogle simple data kan man nemlig gøre det rigtige," siger Søren Nielsen og tilføjer:

"Der er et stort ønske hos mange ældre mennesker om at gøre det rigtige. At sove rigtigt, spise rigtigt og få noget motion. Der skal vi have puttet hørelse ind i ligningen også."

Inden for hørelse skal de indsamlede data blandt andet kunne fortælle, om brugeren kommer nok i udfordrende miljøer, og om høreapparatet via de gældende indstillinger giver den ønskede effekt i den type situationer.

"Så vi skal have lavet en app, der kan give dig nogle datapunkter på, om du får taget det ekstra skridt. Og inden for hørelse kan det for eksempel være, om du kommer nok i udfordrende miljøer, hvor der er mange, der taler," siger Søren Nielsen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier