MedWatch

Sivantos-opkøb i USA kan koste lidt på salget hos GN Hearing

Det kan koste på salget hos GN Hearing, at Sivantos nu har opkøbt den amerikanske kæde TruHearing, for det baner nemlig vejen til et større salg af Sivantos' egne produkter.

Foto: /ritzau/Stine Bidstrup

Sivantos' opkøb af amerikanske TruHearing kan komme til at koste på salget hos danske GN Hearing, der er den største leverandør af høreapparater til kædes netværk.

Med overtagelsen er det nemlig planen, at Sivantos med selskabets egne produkter over tid skal overtage den dominerende position i netværket.

Selv om det kan betyde et salg af færre GN-apparater, vil det dog næppe være et meget stort slag, lyder vurderingen fra Niels Granholm-Leth, der er analytiker hos Carnegie.

"GN er lige nu største leverandør til TruHearing, men det er ikke en meget stor kunde hos GN. Derfor vil et eventuelt tab af TruHearing-enheder næppe kunne ses på GN's koncernomsætning," siger han til Ritzau Finans.

GN: Vi vil fortsat være leverandør

Heller ikke hos GN Hearing selv ser man overtagelsen som en voldsomt dårlig nyhed.

Men det er givet, at Sivantos' indtog vil koste lidt på salget i TruHearing-netværket over tid.

"Vores salg til TruHearing vil formodentlig blive mindre på længere sigt, men vi forventer, at TruHearing også vil fortsætte med at have vores gode høreapparater på hylderne," siger Anders Hedegaard, der er adm. direktør hos GN Hearing, til Ritzau Finans.

"Vi har generelt en stærk position i Managed Care-segmentet og deltager som leverandør hos andre af de dominerede spillere på dette område," fortsætter topchefen.

TruHearing samarbejder med en stribe forsikringsselskaber og sygekasser i USA for at sikre, at høreapparatbrugere kan opnå besparelser på høreapparater.

Kæden har derudover fast samarbejde med en stribe audiologer, som tilpasser høreapparater til brugeren.

TruHearing henviser brugeren til en bestemt audiolog, der tilpasser høreapparatet, og gennem samarbejdet med forsikringsselskaber og sygekasser sikres der rabat på tilpasningen.

Kæden har både private label-høreapparater og brandede produkter i netværket, og brugerne kan vælge mellem produkter fra de tre kategorier Standard, Advanced og Premium.

GN Hearing er den største leverandør af høreapparater til kædens netværk, hvor det danske selskab indtil nu har leveret produkter til private label-platformen.

Sivantos kan stjæle rampelyset fra danske producenter på AAA

GN-direktør: Vigtigt med vækst hos uafhængige audiologer

Jyske Bank: Nye mål fra GN's italienske storkunde understøtter salget 

Mere fra MedWatch

Sydbank-analytiker: Positivt at Bavarian Nordic-aktiesalg klares hurtigt

Det er positivt, vurderer analytiker i Sydbank, at Bavarian Nordic allerede om en uge regner med at kunne præsentere resultatet af det udbud, selskabet tidligere mandag offentliggjorde, som skal sikre finansiering af et fase 3-studie med en vaccinekandidat mod RS-virus i første halvår 2022.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier