MedWatch

GN-direktør: Vigtigt med vækst hos uafhængige audiologer

Sidste års organiske vækst i GN Hearing på godt 6 pct. var særligt trukket af, at selskabet vandt mere terræn hos de uafhængige audiologer, der i eksempelvis USA udgør en meget stor del af det private marked.

Foto: GN Resound, PR

For syvende år på stribe sikrede GN Hearing sig sidste år en så stor organisk vækst, at fremgangen ifølge selskabets egne estimater var større end den generelle markedsvækst.

Dermed blev der igen vundet markedsandele, men fundamentet for fremgangen var sidste år noget anderledes, end man har set tidligere år.

Her har det særligt været store nøglekunder som supermarkedskæden Costco, detailkæden Amplifon og den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der har trukket læsset.

Men sidste år var den organiske vækst på godt 6 pct. særligt trukket af, at GN Hearing vandt mere terræn hos de uafhængige audiologer, der i eksempelvis USA udgør en meget stor del af det private marked.

Det er et område, hvor GN Hearing traditionelt har været underrepræsenteret, og derfor er fremgangen vigtig for selskabet - også selv om udviklingen hos nogle af de tidligere vækstkanoner ikke var helt så prangende.

"Det er den retning, vi har lagt an i vores strategi. Og når man kigger på vores forventninger til 2018, så er det også den, vi kigger på," siger Anders Hedegaard, der er administrerende direktør hos GN Hearing, til Ritzau Finans.

Tilfreds trods skifte

Og selv om fremgangen hos italienske Amplifon, hvor GN Hearing globalt set er blandt de største leverandører, og amerikanske Costco og VA ikke har været så stor som tidligere, er topchefen tilfreds med udviklingen.

Han ser heller ikke udviklingen som et signal om, at prioriteterne fra det danske selskab har været forkerte.

"Man skal håndtere dem hver for sig, for der er ikke en strategi, der passer til dem alle sammen. Vi har et godt samarbejde med dem, men vi kan bare se, at de ikke vokser så meget som de andre lige nu," siger Anders Hedegaard.

"Jeg er rigtig glad for at se, at den vækst, vi har leveret i 2017, er drevet af en kraftigere vækst blandt de uafhængige audiologer. Vi havde behov for at vokse lige der. Det er et område, der giver en bedre margin og en bedre sikkerhed for virksomhedens langsigtede drift. Og i betragtning af at mine konkurrenter køber op med arme og ben, er jeg endnu mere glad for det. Det viser, at det kan lade sig gøre at vokse uden at købe sig til det," fortsætter han.

Topprodukt er endnu ikke brændt igennem i VA

Hos Veterans Affairs, der tilpasser høreapparater til militærveteraner, specifikt har GN Hearing ikke oplevet en stor stigning i markedsandelen ved lanceringen af selskabets seneste trådløse topprodukt, Resound Linx 3D.

Det har ellers været tilfældet ved lanceringerne af de to forgængere, Resound Linx og Resound Linx2, og når selskabet samtidig turnerer med et budskab om, at tredje udgave af Made for iPhone-høreapparatet slår forgængerne klart på alle parametre på de fleste andre markeder, virker den udvikling besynderlig.

Men det kan hænge sammen med, at konkurrencen også samtidig er vokset markant, fordi samtlige konkurrenter også har lanceret nye trådløse produkter hos VA over de seneste par år, mener Anders Hedegaard.

Han fastslår dog, at ambitionen klart er at skabe mere fremgang i markedsandelen.

"Mens de andre aktører har lanceret en række produkter, har vi været i stand til at stabilisere vores høje markedsandel i VA, og det er vi rigtig glade for. Vi så gerne, at den voksede yderligere, og vi har en masse initiativer, der skal hjælpe med det," siger GN Hearing-topchefen.

Med lanceringerne af Resound Linx og Resound Linx2 fik GN Hearing flyttet sin markedsandel hos VA fra omkring 8 pct. til over 20 pct., hvis man måler på antallet af solgte enheder.

Siden har andelen dog ligget fast mellem små 20 pct. og omkring 21,5 pct., og i marts var den 20,7 pct. - et fald fra 21,3 pct. i måneden før.

Storkunde hos GN, William Demant og Widex vil åbne 700 nye butikker på tre år

GN tabte lidt terræn hos amerikanske veteraner i marts

Sivantos kan stjæle rampelyset fra danske producenter på AAA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier