MedWatch

GN-boss: Markedsledere gør ikke nok for at udvide markedet

Hos GN Groups høreapparatselskab, GN Hearing, ser man i høj grad en tendens til, at mange af de potentielle brugere vænner sig til at leve med et høretab og derfor kommer sent ind et behandlingsforløb. Hvis de da overhovedet gør det.

Foto: Albert Rønning Andersson

Det er nemlig en meget lille del af de mennesker på verdensplan, der egentlig ville have glæde af et høreapparat, der rent faktisk opsøger en audiolog og får et.

Og her spiller de største aktører i høreapparatbranchen en stor rolle. Det er nemlig dem, der bør gå forrest i kampen for at udvide markedet. Men det gør de ikke i tilstrækkelig grad, mener Anders Hedegaard, der er administrerende direktør hos GN Hearing, der selv rangerer som tredje- eller fjerdestørste producent sammen med kapitalfondsejede Sivantos.

Dsender han også en slet skjult henvisning til verdens største høreapparatselskab, schweiziske Sonova, og også den danske konkurrent William Demant Holding, der sidder på over en femtedel af verdensmarkedet.

"På globalt plan er det jo kun 20 pct. af dem, der har brug for et høreapparat, der rent faktisk får det. At få markedet til at vokse mere er sædvanligvis noget, som markedslederen skal gøre," siger Anders Hedegaard til Ritzau Finans i forbindelse med den igangværende AAA-messe i Nashville, Tennessee, i USA.

"Markedslederne har den største andel af markedet, så når de kaster penge efter sådan noget, får de også en større andel af det, der bliver genereret. Desværre ser vi ikke markedslederne i høreapparatmarkedet tage det ansvar på sig, og det er lidt ærgerligt at se," fortsætter han.

Svært at sikre eget afkast

Han peger på, at der er en risiko for, at det afkast, der ville blive genereret, hvis eksempelvis GN Hearing selv kastede flere penge og kræfter efter markedsudvidende tiltag, ville blive for småt.

Her peger han blandt andet på, at både Sonova og William Demant Holding sidder på omfattende netværk af detailforhandlere af høreapparater, mens GN Hearing udelukkende fokuserer på engrossalg.

"Når vi gør det, skal vi også sikre, at de leads, vi genererer, også går ned til de audiologer, der sælger vores høreapparater. Og når vi ikke selv har detailkæder, bliver det lidt sværere," siger Anders Hedegaard.

"Vi havde gerne set, at den - eller de to - største aktører lavede noget mere markedsudvidende aktivitet, og det ser vi desværre ikke. Det eneste, jeg kan gøre, er at løfte vores virksomhed gennem vækst, så vi kommer op i deres størrelsesorden, men det tager nok noget tid at komme derop," forsætter han.

Ritzau Finans: Kan I ikke bare selv gøre noget ved det?

"Det er ret almindelig markedsteknik, at det er markedslederen, der har størst glæde af den slags. Selvfølgelig får vi også glæde af det, men vi skal bare sikre, at de penge, vi kaster efter det, også ender i vores høreapparater," siger Anders Hedegaard.

Storkunde hos GN, William Demant og Widex vil åbne 700 nye butikker på tre år

GN tabte lidt terræn hos amerikanske veteraner i marts

Sivantos kan stjæle rampelyset fra danske producenter på AAA 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier