MedWatch

ALK uddeler aktieoptioner og performance-aktier til ledelsen

Ledelsen i ALK kan se frem til flere aktier og aktieoptioner, hvis medicinalselskabet lever op til en række finansielle mål. Det blev vedtaget på selskabets generalforsamling tirsdag.

Adm. direktør Carsten Hellmann og hans kolleger i direktionen i ALK kan se frem til ekstra belønning for at opnå en række finansielle mål for selskabet. | Foto: ALK/PR

Der er udsigt til ekstra belønning, hvis ledelsen i ALK når en række finansielle mål. Det fremgår af en meddelelse sendt til fondsbørsen i forlængelse af selskabets generalforsamling den 12. marts.

I alt kan ledelsen se frem til at få 31.973 aktier fordelt med 17.572 optioner til direktionen og 14.400 til en kreds af ledende medarbejdere fremgår det af meddelelsen.

"Aktieoptionsprogrammet er betinget af opfyldelsen af økonomiske nøgletal med en tærskelværdi, hvorunder programmerne ikke kommer til udbetaling, og med mulighed for at opnå et resultat, der overstiger målet," skriver selskabet i meddelelsen.

Aktieoptionerne kan udnyttes fra 1. marts 2021 til 1. marts 2023. Optionerne udgør omkring 4,8 mio. kr.

Samtidig tildeles der også performance-aktier, fremgår det af meddelelsen. Her går 13.787 til ledende medarbejdere, mens 3532 af aktierne går til direktionen. Her udgør markedsværdien cirka 12,9 mio. kr., fremgår det af meddelelsen.

Yderligere har selskabet vedtaget et særligt incitamentsprogram med henblik på at sikre eksekveringen af ALKs vækststrategi. Incitamentsprogrammet består at både aktieoptioner og performance-aktier.

Her har bestyrelsen besluttet at tildele 44.507 aktieoptioner. De er fordelt med 23.747 optioner til direktionen og 20.760 optioner til en kreds af ledende medarbejdere. Markedsværdien udgør 6,7 mio. kr.

Der bliver også uddelt performance-aktier som en del af engangsprogrammet. Ordningen omfatter i alt 8.949 performance-aktier fordelt med 4773 aktier til direktionen og 4176 aktier til en kreds af ledende medarbejdere. Markedsværdien af performance-aktierne udgør ca. 6,7 mio. kr.

ALK i digitalt sats på direkte kontakt til allergikere 

ALK-chef: Kulturforandring nødvendig for succes med ny strategi 

ALK lancerer tabletbaseret vaccine i "dråbelandet" Frankrig 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier