MedWatch

Eli Lilly allierer sig med tech-selskab på diabetesområdet

I stil med flere andre selskaber med et engagement inden for diabetes, har Eli Lilly nu knyttet bånd til et teknologiselskab i forsøget på at hjælpe patienterne til at holde styr på deres sygdom.

Foto: /Ritzau/AP/Darron Cummings

Novo har gjort det. Tyske Merck har gjort det. Sanofi er i fuld gang med det, og nu har Eli Lilly fulgt trop i forsøget på at udnytte de nye digitale fremskridt til brug i behandlingen af diabetespatienter.

Ifølge FiercePharma har det amerikanske selskab allieret sig med det digitale opstartsselskab Livongo, som arbejder på at lave løsninger til patienter med kroniske sygdomme.

Virksomheden bliver ledet af Glenn Tullman, som tidligere har været chef for Allscripts, som leverer software til det amerikanske sundhedssystem. Til diabetes har Livongo et cloud-baseret glukometer og et medfølgende støtteprogram til brugerne.

Ideen er, at den digitale løsning skal indsamle informationer, som skal gøre hjælpe patienterne til at udvikle sundere vaner og holde bedre styr på deres sygdomsforløb. Altså en støtte til den medicinske behandling.

Novos diabetesapp-partner indgår ny samarbejdsaftale

Sanofi spår digital revolution af diabetesbehandling

Forsiden lige nu

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet, siden en børsnotering i USA i 2015

Takeda indgår milliardsamarbejde på CNS-området

Takeda får nu mulighed for at gå med i udvikling og kommercialisering af det Cambridge-baserede selskab Wave Life Sciences' pipeline af lægemidler mod neurologiske sygdomme og for at overtage rettigheder til en række prækliniske programmer inden for blandt andet Alzheimers og Parkinsons. Det kan i yderste instans indbringe biotekselskabet et tocifret milliardbeløb i kroner.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier