MedWatch

Sanofi vil bruge Verily som løftestang til højvækstmarked

Den franske medicinalkoncern Sanofi skal bruge samarbejdet med Google-divisionen Verily til at komme ind på et marked, der spås stor vækst. De første produkter ventes på markedet i 2018.

Foto: PR

Sanofi og Verilys nylige joint-venture er hurtigt på vej til at blive en konkret realisering af store ambitioner. Der meldes således allerede om snarlige produktlanceringer, der skal sikre selskaberne en bid af et hastigt voksende marked.

Over for FiercePharma oplyser Stefan Oelrich, der er øverste chef for Sanofis diabetesdivision, at de første produkter forventes at ramme markedet i 2018.

Selskaberne lancerede firmaet Onduo i september, hvor man meddelte, at dets fokus vil være på diabetesområdet med en mission om at "hjælpe mennesker med diabetes med at leve et sundt liv ved at udvikle omfattende løsninger, der kombinerer enheder, software, medicin og professionel pleje for at muliggøre enkel og intelligent sygdomsbehandling".

Sanofi investerede 248 mio. dollars kontant i foretagendet, mens Verily ville investere i et tilsvarende niveau, uden dog at oplyse hvordan.

Man håber igennem samarbejdet at komme til at blive en væsentlig aktør på det fremvoksende marked for Internet of Medical Things (IoMT), som kredser om anordninger såsom intelligente inhalatorer, wearables der måler vitale sundhedsdata, netforbundne pilleglas og for Sanofi og Verilys vedkommende et potentiale for miniatureelektronik, der indsamler patientdata og information.

FiercePharma skriver, at størrelsen af det globale IoMT-marked, som omfatter enheder, software og service, forventes at vokse fra 32,4 mia. dollars i 2015 til 163,2 mia. dollars i 2020.

Sanofi og Verily er bestemt ikke de eneste aktører på dette marked. Danske Novo Nordisk indgik i slutningen af sidste år et samarbejde med IBM, hvor man sammen vil skabe diabetesløsninger bygget på IBM's Watson Health Cloud, mens Pfizer har indgået et lignende samarbejde på Parkinsons-området med IBM, ligesom Novartis har indgået et samarbejde med Qualcomm.

Pfizer og IBM indgår Parkinsons-samarbejde

IBM-alliance skal styrke Novo i dyst med magtfulde storkunder

Pfizer og IBM indgår Parkinsons-samarbejde

Sanofi-direktør: Alphabet-samarbejde skal give smartere løsninger

Sanofi satser på diabetes sammen med Google

Google investerer massivt i medicinal og medico

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier