MedWatch

Belgisk Novo-partner henter 1,3 mia kr på amerikansk børsnotering

Biotekselskab Ablynx har fastsat prisen på de såkaldte American Depositary Shares (ADS), der fra i dag kan handles på børsen i New York.

Foto: Ablynx

Når det belgiske biotekselskab Ablynx i dag for første gang kan handles på den amerikanske Nasdaq Global Select Market i New York bliver det til en stykpris på 17,5 dollars.

Det oplyser selskabet i en meddelelse forud for dagens børsnotering, hvor selskabet sætter 11.430.000 såkaldte American Depositary Shares (ADS), værdipapirer som repræsenterer en aktie i selskabet, til salg, hvorved selskabet kan sætte 200 mio. amerikanske dollars, svarende til ca 1,3 mia. kr., i banken.

Da selskabet ansøgte om at blive optaget på den amerikanske børs forlød det, at manøvren ventedes at indbringe 150 mio. dollars, men dette beløb er altså endt højere end oprindeligt forventet.

Ablynx er i forvejen registeret på børsen i Bruxelles.

Samarbejder med Novo, konkurrerer med Bavarian

Den rejste kapital skal blandt andet bruges på den lægemiddelkandidaten Caplacizumab til behandling af hæmofilitypen von willebrands sygdom, der har vist gode takter i fase 3-forsøg.

Caplacizumab er et såkaldt nanoantistof, en type af biologisk lægemiddel baseret på antistoffragmenter, som er udviklet ved hjælp af belgiernes særlige teknologiplatform.

Netop nanoantistoffer er også omdrejningspunktet i det samarbejde om opdagelse og udvikling af nye lægemidler, som Ablynx siden 2015 har haft med Novo Nordisk. Ablynx er desuden i konkurrence med Bavarian Nordic, der begge udvikler en mulig behandling mod luftvejsvirussen RSV.

 

Novo-partner vil hente en lille milliard i USA

Fase 3-data styrker troen på belgisk lægemiddelkandidat

Sanofi indgår milliardaftale med Novo-partner 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier