MedWatch

Fase 3-data styrker troen på belgisk lægemiddelkandidat

Biotekselskabet Ablynx' lægemiddelkandidat caplacizumab opfyldte både primære og sekundære effektmål i fase 3-forsøg som behandling af en sjælden blødersygdom.

Caplacizumab er udviklet under navnet ALX-0081. | Foto: Ablynx

Lægemiddelkandidaten caplacizumab er en effektiv behandling mod den alvorlige blødersygdom erhvervet trombotisk trombocytopenisk purpura (aTTP), der fører til blodmangel og dannelsen af små blodpropper i forskellige organsystemer.

Det er konklusionen efter at have undersøgt midlet i et randomiseret, dobbeltblindet placebokontrolleret fase 3-studie blandt 145 patienter. Her viste caplacizumab en signifikant reduktion i tiden fra behandling til reaktion i form af stigende blodpladetal samt faldende dødelighed, genopstået sygdom og tilfælde af større blodpropper.

Caplacizumab er udviklet af det belgiske biotekselskab Ablynx, der samarbejder med en række store medicinalvirksomheder, herunder Novo Nordisk, og konkurrerer med Bavarian Nordic om at udvikle en behandling mod luftvejsvirussen RSV.

"Jeg er begejstret over disse resultater, der styrker vores tro på caplacizumabs potentiale til at ændre livet for patienter berørt af aTTP," udtaler adm. direktør Edwin Moses i en pressemeddelelse.

Ablynx søgte tidligere på året om markedsføringstilladelse i i EU, hvor caplacizumab siden 2009 har haft orphan drug-status. Samme status har lægemiddelkandidaten i USA, hvor det belgiske biotekselskab ventes at søge om godkendelse for caplacizumab i 2018. De amerikanske lægemiddelmydnigheder FDA tildelte i juni fast track-status til caplacizumab, hvilket blandt andet giver adgang til øget sparring med FDA forud for den egentlige ansøgning.

Sanofi indgår milliardaftale med Novo-partner

Giganter rykker ind på Bavarian-område 

Belgisk biotekselskab når vigtig milepæl 

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier