MedWatch

Novo-partner vil hente en lille milliard i USA

Det belgiske biotekselskab Ablynx, der blandt andet samarbejder med Novo Nordisk, vil lade sine aktier notere på Nasdaq Global Select i USA og dermed rejse, hvad der svarer til næsten 1 mia. kr.

Foto: Nasdaq

Det belgiske biotekselskab Ablynx har netop leveret glimrende fase 3-data for et lægemiddel mod blødersygdomme, men de gode nyheder stopper ikke der for selskabet, som blandt andet samarbejder med Novo Nordisk.

Ifølge Fiercebiotech har selskabet således ansøgt om en børsnotering i USA, hvor målet er at hente 150 mio. dollars eller omkring 950 mio. kr. Det skal ske gennem et udbud af selskabets såkaldte American Depositary Shares (ADSs) på Nasdaq Global Select.

Pengene skal blandt andet bruges på den lægemiddelkandidat til behandling af hæmofilitypen von willebrands sygdom, som netop har leveret varen i et fase 3-forsøg.

Ablynx vil således bruge en del af overskuddet fra den amerikanske børsnotering på at opbygge en salgs-, marketing- og distributionsinfrastruktur som forberedelse på den kommercielle lancering af bløderkandidaten, kaldet caplacizumab, i både EU og USA.

Caplacizumab er et såkaldt Nanobody, en type af biologisk lægemiddel baseret på antistoffragmenter, som er udviklet ved hjælp af belgiernes særlige teknologiplatform.

Herudover skal en del af pengene bruges på fase 2-studier med kandidaten ALX-0171 mod luftvejssygdommen RSV, som danske Bavarian Nordic også udvikler et lægemiddel mod. Og endelig vil man bruge en del på udviklingen af kandidater i de tidligere udviklingsfaser.

Ifølge FierceBiotech er Ablynx’ børsnotering endnu et eksempel på de gode muligheder der pt. er for europæiske biotekselskaber i forhold til at hente kapital på det amerikanske børsmarked. Tidligere på året gennemførte det danske selskab Zealand Pharma også en børsnotering i USA.

 Fase 3-data styrker troen på belgisk lægemiddelkandidat 

 Novo Nordisk indgår samarbejde med belgisk selskab 

 Sanofi indgår milliardaftale med Novo-partner 

 Bavarian-rival starter studie i spædbørn 

 Belgisk biotekselskab når vigtig milepæl 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier