MedWatch

Allergan-topchef forsvarer "indianerfinte"

Topchefen for Allergan forsvarer nu selskabets manøvre med at overdrage patenter til en indianerstamme, der har juridisk immunitet, og kalder det for ”en korrekt måde at beskytte patenter fra et fejlagtigt patentystem.”

Allergans overdragelse af patenter på blockbustermidler Restasis til en indianerstamme, der er underlagt immunitet, har ikke været andet end en ordentlig måde at beskytte patenter fra et fejlagtigt og ødelagt patentsystem.

Sådan lyder forsvaret nu fra adm. direktør i medicinalselskabet Allergan, Brent Saunders.

Det skiver Reuters.

Udmeldingen fra topchefen kommer efter en komite under Repræsentanternes Hus har igangsat en undersøgelse af Allergans patentoverdragelse til indianerstammen Saint Regis Mohawk Tribe i starten af september.

Fire repræsentanter fra udvalget for tilsyn og regering har i et brev til selskabet gjort klart, at patentmanøvren kan ”forringe konkurrencen på tværs af medicinalindustrien.” Samtidig har repræsentanterne bedt Allergan om at udlevere dokumenter om aftalen med stammen, finansielle detajler om Restasis og dokumenter på, hvorvidt Allergan overvejer lignende arrangementer for andre lægemidler. Allergan har meddelt, at man har til hensigt at samarbejde med udvalget.

Selskabet har tidligere understreget, at manøvren havde til hensigt at flytte patentsager fra den administrative patentdomstol U.S. Patent Trial and Appeal Board gennem en såkaldt "inter partes"-gennemgang. Allergan har tidligere meddelt, at man ikke har til hensigt at bruge indianerstammens immunitet i forbindelse med patentslagsmål ved de føderale domstole.

Senatorer beder retsudvalg om at undersøge "indianerfinte"

Indianerstamme tager skridt mod at få afvist Mylans patentsag

Senator går ind i indianersag

Mylan kritiserer Allergan for at misbruge stammers immunitet

Allergans indianer-finte kan skabe ny trend

Kreativ patentoverdragelse kan være en trussel mod innovation

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier