MedWatch

Indianerstamme tager skridt mod at få afvist Mylans patentsag

Amerikanske indianerstammer er ikke underlagt den amerikanske civilret, og det udnytter stamme nu til at få afvist patentsag.

Jens Henrik Daugaard/Ritzau
Foto: Jens Henrik Daugaard/Ritzau

Helt som ventet har indianerstammen Saint Regis Mohawk Tribe nu bedt domstolene afvise Mylans forsøg på at ophæve Allergans patent på øjenmidlet Restasis.

Det er muligt, fordi Allergan for nylig overdrog de globale rettigheder til midlet til stammen, der tilgengæld skulle påberåbe sig dets immunitet i amerikanske civilretsvæsen, hvorfor eventuelle patentsager ikke kan gennemføres. Sammen med rettighederne til midlet, der indbragte Allergan 1,5 mia. dollars i 2016, modtog indianerstammen 13,73 mio. dollars i en øjeblikkelig betaling samt mulighed for årlige royalties på op til 15 mio. dollars.

Fremgangsmåden er blevet mødt med kritik fra både Mylan og politisk hold, hvor den demokratiske senator Sherrod Brown gået ind i sagen i et forsøg på finde måder, hvorpå den amerikanske kongres "kan lukke smuthullet, som medicinalselskaber udnytter for at undgå konkurrence."

Allergan hævder, at overdragelsen af rettigheder til Saint Regis Mohawk Tribe blot er sket for at forhindre, at sagen bliver behandlet af patentdomstolen, som selskabet mener er et fejlbehæftet system til vurdering af patentsager.

Kreativ patentoverdragelse kan være en trussel mod innovation

Senator går ind i indianersag

Mylan kritiserer Allergan for at misbruge stammers immunitet

Allergans indianer-finte kan skabe ny trend

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier