MedWatch

Hedgefond regner med nye kursfald hos Bavarian

Den amerikanske hedgefond Kerrisdale har for tiden taget en short-position på under 0,5 pct. i Bavarian Nordic. Til sammenligning havde hedgefonden en short-position på 2,7 pct. for to år siden på samme tid.

Foto: Bavarian Nordic

Den amerikanske hedgefond Kerrisdale, som for to år siden gjorde et ihærdigt forsøg på at tale Bavarian Nordic-aktien ned, ser fortsat kursfald i vente for det danske biotekselskab.

Lige nu har hedgefonden en "short"-position på mindre end 0,5 pct. i Bavarian Nordic, fortæller Sahm Adrangi, investeringschef hos Kerrisdale, i en mail til Bloomberg News. Til sammenligning havde amerikanerne i sommeren 2015 en short-position på 2,7 pct.

Det faldt sammen med, at hedgefonden fortalte investorer, at den anså biotekselskabets kandidat til behandling af prostatakræft, Protsvac, som "værdiløs".

For knap to uger siden måtte Bavarian Nordic skrotte udviklingen af Prostvac på grund af manglende resultater. Det sendte aktien ned og nærmest halverede markedsværdien hos det danske selskab.

Over for Bloomberg News giver Sahm Adrangi fra Kerrisdale udtryk for, at han nu føler sig "retfærdiggjort".

"Der er stadig en overvægt af downside (ulemper, red.). Bavarian Nordics pipeline består primært af andre midler med samme fejlslagne koncept som i tilfældet med Prostvac," siger Sahm Adrangi til nyhedsbureauet.

Bavarian Nordic har ifølge Bloomberg News ikke svaret på flere henvendelser, men nyhedsbureauet skriver, at Rolf Sass Sørensen, der er selskabets IR-chef, tidligere på måneden sagde, at Bavarian Nordic ser "shortpositioner som en naturlig del af markedet", og at selskabet havde lagt mærke til, at "short-positioner var faldet tilbage fra deres toppe".

Ifølge data fra IHS Markit er 4,9 pct. af det samlede antal aktier i Bavarian Nordic i øjeblikket shortet. Før nyheden om den skrottede udvikling af Prostvac var andelen til sammenligning 7,1 pct., og for lidt mere end et år siden var andelen helt oppe på 14,9 pct., skriver Bloomberg News.

Analytiker: Bavarian er et oplagt opkøbsemne

Amerikanere øger short-position i Bavarian-aktien

Analytiker tror på snarlig milliardordre til Bavarian Nordic

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier