MedWatch

Amerikanere øger short-position i Bavarian-aktien

Amerikansk investeringsselskab har øget sit sats på kursfald for Bavarian Nordic-aktien.

Det amerikanske investeringsselskab Citadel Advisors har øget sin beholdning af "shortede" aktier i biotekvirksomheden Bavarian Nordic.

Citadel Advisors' shortposition i aktien lyder nu på 0,62 pct., fremgår det af en meddelelse fra Finanstilsynet. For seks dage siden havde investeringsselskabet til sammenligning en shortposition på 0,51 pct.

Når man vælger at gå short, låner man en aktie fra en anden aktionær, sælger den på børsen og håber at kunne købe den tilbage senere til en lavere kurs.

Netop dette har en række investeringsselskaber og hedgefonde gjort i Bavarian Nordic, som på det seneste også har været udsat for store kursudsving.

Efter at have sat lukkerekord i 443,50 kr. torsdag 14. september faldt biotekaktien den efterfølgende dag 48 pct. til 230 kr. Det skete som reaktion på, at selskabet måtte skrotte udviklingen af prostatakræftmidlet Prostvac efter manglende resultater.

Siden har aktien genvundet noget af den tabte værdi. Trods tirsdagens øjeblikkelige fald på 0,5 pct. er Bavarian Nordic nemlig steget 20 pct. siden det store kursfald for knap to uger siden.

Jefferies skærer 13 pct. af kursmålet for Bavarian-aktien 

Analytiker tror på snarlig milliardordre til Bavarian Nordic

Danske Bank hæver anbefaling til Bavarian-aktien 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier