GSK fordobler tilbagekaldelse af astmainhalatorer

GlaxoSmithKline trækker endnu engang flere partier af en udbredt type inhalator brugt i astma- og KOL-behandling tilbage fra det amerikanske marked. Tilbagekaldelsen er nu samlet set på mere end 1,1 millioner enheder.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

For nylig måtte det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline trække mere end en halv million af sine Ventoline-inhalatorer tilbage fra det amerikanske marked. Og nu er den gal igen.

Det skriver FiercePharma.

Ifølge et dokument fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, som også regulerer medicinsk udstyr, har GSK tilbagekaldt 562.883 af disse inhalatorer, der bruges i forbindelse med akutbehandling af astma eller kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL).

Dermed er antallet af berørte enheder blevet fordoblet til godt 1,15 millioner. Ligesom i forbindelse med den første tilbagekaldelse er grunden, at man har observeret en risiko for læk fra en mindre del af inhalatorerne.

Den nye tilbagekaldelse klassificeres ligeledes som et såkaldt Class II Recall af FDA, hvilket vil sige, at udstyret ikke er til nogen direkte fare for patienterne. Der er dog en risiko for, at de ikke får en tilstrækkelig mængde af deres medicin.

I slutningen af 2015 blev GSK ifølge FiercePharma også tvunget til at trække 130.000 Ventoline-inhalatorer tilbage fra det amerikanske marked i en lignende sag.

Den inhalerbare medicin Ventoline er stadig et vigtigt kommercielt produkt for den britiske medicinalkoncern, og i 2016 steg salget af produktet med 23 pct. til 527 mio. dollars, skriver mediet.

De berørte inhalatorer var blevet fremstillet på en fabrik i Zebulon, North Carolina, og de godt 1,1 millioner enheder svarer ifølge selskabet til omkring 4 pct. af den årlige salgsvolumen i USA.

 GSK tilbagetrækker næsten 600.000 astmainhalatorer 

 GSK tilbagetrækker influenzavaccine  

 Novo Nordisk i global tilbagekaldelse af produkt 

 Meda tilbagekalder flere tusinde EpiPenne i Danmark 

 ALK tilbagekalder 186.000 adrenalinpenne 

 Allergiprodukter kaldes tilbage efter defekt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også