MedWatch

GSK tilbagetrækker næsten 600.000 astmainhalatorer

En fabrikationsfejl får nu medicinalvirksomheden GlaxoSmithKline (GSK) til frivilligt at trække produkter hjem fra det amerikanske marked.

Foto: /ritzau/AP/Kirsty Wigglesworth

I april 2015 valgte GlaxoSmithKline (GSK) at tilbagekalde alle resterende partier af influenzavaccinen Flulaval Quadrivalent fra 2014-2015, fordi den britiske medicinalvirksomhed havde opdaget, at to af vaccinens komponenter, B-stammerne, havde mistet styrke under minimumsgrænsen. I alt blev cirka 1,7 mio. vacciner berørt af tilbagekaldelsen.

GSK tilbagetrækker influenzavaccine

Nu tilbagetrækker GSK atter et større antal produkter.

Således skriver Reuters, at GSK frivilligt tilbagetrækker næsten 593.000 astmainhalatorer på grund af en fabrikationsfejl på medicinalvirksomhedens fabrik i Zebulon, North Carolina. Tilbagetrækningen berører udelukkende det amerikanske marked, hvor det drejer sig om astmainhalatorer fra hospitaler, apoteker, detailhandlere og grossister.

En talsmand for GSK oplyser til Reuters, at medicinalvirksomheden er ved at undersøge årsagen til, at der er en bule på den udvendige indpakning af Ventolin HFA 200D-astmainhalatorer, hvilket ifølge GSK indikerer en lækage af drivmidlet, der leverer medicinen.

De amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, har godkendt GSK’s frivillige tilbagetrækning af næsten 593.000 astmainhalatorer. Den er blevet klassificeret som en såkaldte level II-tilbagekaldelse, fordi astmainhalatorerne ikke udgør en fare for brugerne. Og folk, der har købt eller allerede bruger de berørte astmainhalatorer, behøver ikke at levere dem tilbage.

For 15 måneder siden valgte GSK – ifølge Fierce Pharma – at tilbagetrække næsten 130.000 Ventolin-inhalatorer grundet bekymring om, at nogle beholdere ikke kunne indeholde tilstrækkelig drivmiddel til at levere de 200 doser, som de kunne ifølge varedeklarationen. Det kunne påvirke holdbarhedstiden.

For meget CO2 giver tilbagetrækning af jubilæumsøl

Omstridt andeproducent tilbagekalder endnu flere ænder

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier