MedWatch

ALK tilbagekalder 186.000 adrenalinpenne

Den danske allergikoncern ALK tilbagekalder 186.000 Jext-adrenalinpenne i Europa som følge af en produktionsfejl.

ALK har netop meddelt, at selskabet tilbagekalder 186.000 adrenalinpenne.

Det drejer sig om Jext, 150 mikrogram og 300 mikrogram, i Danmark og en række andre europæiske lande. I Danmark er 1.566 adrenalinpenne produceret fra marts 2013 til oktober 2013 omfattet af tilbagekaldelsen.

Tilbagekaldelsen kommer godt to uger, efter at Novo Nordisk måtte tilbagekalde 3 mio. insulinpenne.

Læs mere her: Novo kalder fejldoseret medicin tilbage

En rutinetest, gennemført af ALK, har vist, at i produktionen af disse batch kan nålen være blevet bøjet, hvilket får nålen til at krølle sammen inde i pennen ved aktivering af pennen. Som følge heraf udløser pennen ikke den ønskede adrenalindosis. Funktionsfejlen påvirker en lille procentdel, 0,04 pct., af pennene i de berørte batch.

Skal ikke ske i

"Patienternes sikkerhed har den højeste prioritet hos ALK, og vi tilstræber udelukkende at levere produkter af den højeste kvalitet. Vi tager denne potentielle funktionsfejl yderst alvorligt og arbejder tæt sammen med Sundhedsstyrelsen vedrørende tilbagekaldelsen af Jext. Vi har endvidere truffet foranstaltninger for at sikre, at en lignende produktionsfejl ikke kan opstå i fremtiden. Vi undskylder for denne beklagelige situation og de bekymringer og ulemper, den måtte medføre for patienter og behandlere," skriver ALK i meddelelsen.

Jext er en adrenalinauto-injektor til engangsbrug og er indiceret til akut behandling af alvorlige, akutte allergiske reaktioner (anafylaksi) på grund af insektstik eller -bid, fødevarer, lægemidler og andre allergener samt idiopatisk eller motionsinduceret anafylaksi.

ALK oplyser i meddelelsen, at patienter, der har en Jext-pen med et af de i meddelelsen nævnte batch-numre, fortsat skal beholde deres den, indtil de har fået en anden adrenalinpen. Patienter skal henvende sig til apoteket og bestille en ny adrenalinpen.

Se numrene her.

 ALK-topchef: Ser lys for enden af tunnelen

 Tysk rabatforlig kan give ALK milliongevinst

 Analytiker: Jext, Grazax og forventningerne skuffer 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier