MedWatch

Novo kalder fejldoseret medicin tilbage

Den danske medicinalkoncern Novo Nordisk er tvunget til at kalde en række produkter tilbage efter fejl i produktionen (opdateret kl. 14.40)

Foto: Novo Nordisk PR

Novo Nordisk tilbagekalder tre millioner insulinpenne i Europa på grund af en produktionsfejl, som giver risiko for, at patienterne kan få for meget eller for lidt insulin.

Ifølge Novo Nordisk betyder en produktionsfejl i en lille del af insulinpennene, at visse partier må tilbagekaldes i 13 europæiske lande, herunder Danmark. Fejlen kan føre til hypo- eller hyperglykæmi - for lavt eller for højt blodsukker.

"Da vi ikke har mulighed for at afgøre, hvilke penne i de her partier, det drejer sig om, så tilbagekalder vi samtlige penne i partierne," siger kommunikationsdirektør i Novo Nordisk Mike Rulis til Ritzau.

Han oplyser, at det er 0,14 procent af de tre millioner insulinpenne, der er ramt af fejlen.

Fejlen er fundet i produkterne Novomix 30 Flexpen og Novomix 30 Penfill, hvor en del altså har fået for meget eller for lidt insulin i sig.

Det svinger fra mellem 50 og 150 procent af den tiltænkte mængde insulin per milliliter. Det skriver den europæiske lægemiddelstyrelse, EMA, i en pressemeddelelse.

EMA anbefaler derfor at patienter, der bruger Novomix 30 Flexpen/Penfill fra de berørte partier skifter til uberørte partier eller, hvis de ikke er tilgængelige, til alternativ behandling, lyder det i pressemeddelelsen.

De berørte partier kan ses på EMA's hjemmeside.

 Stjålne Novo-produkter sælges på dopingbørser

 Novo-familien storleverandør af gødning til landmænd

 Novo investerer trecifret millionbeløb i dansk produktion 

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier