MedWatch

Analytiker: Jext, Grazax og forventningerne skuffer

ALKs regnskab skuffer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, der ser en skuffende salgsudvikling for flere af selskabets produkter.

Foto: ALK-Abelló / PR

ALK-Abellós årsregnskab er samlet set til den svage side. Det vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen. Han er især skuffet over salget af ALK-Abellós tabletbaserede græsallergivaccine Grazax samt salget af adrenalinpennen Jext.

Salget af Grazax landede i 2012 på 202 mio. kr., mens Sydbank og konsensus havde sat næsen op efter 209 mio. kr. ALK-Abellós andre produkter, som blandt andet omfatter Jext, faldt til 186 mio. kr. fra 201 mio. kr. påvirket af et fald i salget af adrenalinpenne på 39 pct., efter ALK har udfaset et indlicenseret produkt og i stedet satset på sin egenudviklede Jext, der bidrager med en højere margin.

"Jeg synes, at det går lidt trægt med Jext. Salgsudviklingen virker lidt skuffende, og der skal da til at ske noget, hvis ALK inden for en kort årrække skal leve op til sine ambitioner om at nå det salg, man havde tidligere med sin indlicenserede adrenalinpen," siger Søren Løntoft Hansen.

Falder ikke i markedets smag

ALK's egen forventning er uændret at nå et salg af adrenalinpenne på mere end 200 mio. kr. i 2015.

Målt på indtjeningen skuffede ALK også en smule med et driftsresultat før særlige poster på 182 mio. kr. mod ventet 195 mio. kr. og heller ikke 2013-forventningerne falder helt i markedets smag.

"Med de forventninger, ALK har til EBITDA før særlige poster på 200-300 mio., der ligger konsensus altså helt oppe i toppen, påpeger Søren Løntoft Hansen.

Konsensus ifølge SME Direkt er 305 mio. kr. eksklusive 22 mio. kr. i restruktureringsomkostninger.

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier