MedWatch

Novo Nordisk i global tilbagekaldelse af produkt

Novo Nordisk er nødsaget til at foretage en tilbagekaldelse af et produkt på globalt plan, efter at en undersøgelse har vist, at et mindre antal nåle kan rive sig løs fra injektionssprøjten i produktet.

Novo Nordisk meddeler mandag, at man tilbagekalder partier af produktet af GlucaGen HypoKit på globalt plan.

"Novo Nordisk har foretaget en undersøgelse, som viser at et mindre antal nåle (0,006 pct.) kan rive sig løs fra injektionssprøjten i visse partier af GlucaGen HypoKit. Af hensyn til patientsikkerhed tilbagekalder Novo Nordisk de berørte partier fra distributører, apoteker og patienter i Danmark og andre berørte lande," oplyser selskabet i, hvad det selv kalder en "vigtig sikkerhedsinformation".

Over for MedWatch oplyser selskabet, at det i Danmark drejer sig om 750 pakker af produktet. Derudover parallelimporterer Orifarm og Paranova også produktet, og Novo Nordisk kender ikke antallet af solgte produkter fra disse aktører. Alt i alt drejer det sig på globalt plan om 55 partier, hvilket vil sige 363.000 pakker, fordelt på 31 lande.

Novo beklager

GlucaGen HypoKit anvendes til behandling af svære tilfælde af hypoglykæmi – lavt blodsukker – hos personer med diabetes, når personen er bevidstløs eller ude af stand til at indtage sukker. I de tilfælde er det ifølge Novo Nordisk vigtigt at have et funktionsdygtigt GlucaGen HypoKit.

"Novo Nordisk er forpligtet til at levere produkter af høj kvalitet. Vi beklager dybt denne uheldige situation og den bekymring og besvær den forårsager hos patienter og sundhedspersonale. Novo Nordisk arbejder tæt sammen med sundhedsmyndighederne for at sikre patientsikkerhed og for at minimere ulemper ved tilbagekaldelsen," skriver selskabet i meddelelsen.

GlucaGen blev godkendt i 1998, mens GlucaGen HypoKit blev lanceret i USA i 2005.

Det er ikke første gang, at Novo Nordisk har været nødt til at tilbagekalde dette produkt. Der var også problemer tilbage i oktober 2010, hvor der var et lille antal hætteglas med pulver, der kunne have revner. Det kunne gøre produktet ubrugeligt, og derfor krævede den danske lægemiddelstyrelse dengang, at selskabet tilbagekaldte produktet. Tilbagekaldelsen skete efterfølgende også i New Zealand og Canada.

Og i januar i år blev et parti tilbagekaldt i Schweiz, da selskabet havde opdaget spor af rustfri stålpartikler på gummistemplet i sprøjten i produktet.

 Novo kalder fejldoseret medicin tilbage 

 Sanofi må til lommerne efter tilbagekaldelse

 ALK tilbagekalder 186.000 adrenalinpenne 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier