MedWatch

Fedmeselskab planlægger comeback

Det hårdt prøvede fedmeselskab Zafgen, der sidste sommer gennemlevede et biotekselskabs værste mareridt, håber nu på et comeback efter opmuntrende fase 1-data på en ny fedmekandidat.

Foto: Colourbox

Det amerikanske biotekselskab Zafgen er ved at vågne fra det mareridt, der begyndte i 2015.

I hvert fald planlægger det hårdt prøvede selskab et comeback med en ny lægemiddelkandidat mod fedme med nye opmuntrende fase 1-data. Det skriver mediet Endpoints News.

Ifølge mediet har studiet vist, at lægemiddelkandidaten ZGN-1061 har været i stand til at skære et pund, cirka 450 gram, om ugen i fire uger hos overvægtige uden tegn på risiko for trombofili (blodpropper). Dermed har forsøgspersonerne oplevet et væsentligt vægttab sammenlignet med placebo.

”Jeg ved ikke, om du kan høre det på mit tonefald, men vi er meget, meget meget glade for resultatet…Det er godt at have et velopdragent molekyle,” siger adm. direktør i Zafgen Tom Hughes til Endpoints News.

Zafgen måtte sidste år droppe dets hovedkandidat beloranib, som var en anden fedmekandidat, efter de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, i 2015 stoppede et studie efter et patientdødsfald. Det fik i juli sidste år Zafgen til at trække stikket på hele det kliniske program med beloranib. Den droppede lægemiddelkandidat medførte blandt andet, at medarbejderstaben blev reduceret med en tredjedel.

ZGN-1061er – ligesom beloranib også var det – en såkaldt MetAP2-hæmmer, der er udviklet til at få kroppen til at producere mindre fedt og forbrænde det overskydende fedt hurtigere ved at blokere enzymet MetAP2.

Medicinsk direktør i Zafgen Dennis Kim vurderer, at man muligvis går i fase 2 senere på året med 120 patienter med type 2-diabetes.

 Fedmeselskab dropper kerneaktiv og omstrukturerer

 Endnu en succes for fedmemiddel 

 Biotekfirma håber på fedmesucces trods dødsfald 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier