MedWatch

Endnu en succes for fedmemiddel

Det amerikanske biotekselskab Zafgen, kan notere sig endnu en klinisk succes for sit stormombruste middel, der står til at blive en af Novo Nordisks mulige konkurrenter på markedet for medicinsk behandling af fedme.

Foto: Colourbox

Amerikanske Zafgen, der arbejder på at udvikle sit middel beloranib til medicinsk behandling af fedme rapporterer igen for anden gang inden for en måned om positive kliniske resultater. Det rapporterer flere medier, blandt andre Reuters.

Zafgen har testet beloranib på patienter med svær overvægt kompliceret af type 2 diabetes i et fase 2b-studie og nåede det primære mål for to doser af stoffet, hvor det lykkedes at reducere kropsvægten hos deltagerne med 12,7 pct og 13,5 pct mod 3,1 pct hos de placebobehandlede. Det lykkedes også at reducere patienternes langtidsblodsukker med 2 pct. mod 0,6 pct. hos dem, der fik placebo.

D. 20. januar meldte Zafgen om positive resultater fra et fase 3-studie, hvor beloranib blev testet på patienter med Prader-Willi syndrom (PWS), der er den mest almindelige årsag til livstruende fedme. Lider man af sygdommen har man ingen mæthedsfornemmelse og kan ikke selv regulere sit spisebehov.

Vil have forbud ophævet

Resultaterne fra begge kliniske studier stammer fra før december, hvor FDA satte alle kliniske studier på stand-by efter det andet dødsfald i fase tre-studiet. Begge patienters død var relateret til blodpropper.

Nu vil Zafgen diskutere resultaterne fra begge kliniske forsøg med FDA, for at få løst problemerne omkring midlets sikkerhedsprofil og FDAs forbud mod yderligere kliniske forsøg med midlet.

Nyhederne fra Zafgen fik kursen for virksomhedens aktie til at stige betydeligt på det amerikanske aktiemarked.

Biotekfirma håber på fedmesucces trods dødsfald

Endnu et dødsfald efter fedmestudie

Patients død sætter fedmestudie på standby

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier